Po unikátnej pochúťke na toskánsky spôsob sa bude oblizovať celá rodina.
Vyskúšajte recept Slovenky Zdenky Jakešovej, ktorá v očarujúcom Toskánsku žije spolu s manželom Martinom už vyše roka.
Ak sa Zdenka práve nevenuje svojim hosťom a cestovateľskému projektu Sí, Toskánsko alebo nepátra po nových toskánskych vychytávkach, venuje sa svojej najväčšej vášni - vareniu a pečeniu.
Po tom, čo sme ju náhodne „objavili” v kaviarni mestečka Montefiridolfi, ukázala nám nielen zákutia, o ktorých cudzinci ani len netušia, ale podelila sa s nami aj o niektoré zo svojich receptov. Takto si rýchlo a jednoducho pripravíte doma zmrzlinu s olivovým olejom.
Potrebujete:
- 1 hrnček cukru
- 6 žĺtkov
- 3 šálky plnotučného mlieka
- 2/3 šálky kvalitného extra virgine olivového oleja
- 1 šálka smotany na šľahanie
- 2 PL vanilkového extraktu
- 1 PL soli
• fleur de sel soľ na posypanie zmrzliny pri podávaní
Postup:
Vymixujte žĺtka s cukrom, postupne pridávajte olivový olej, až pokým nevznikne hladká zmes. Pridajte ostatné ingrediencie a nalejte do zmrzlinovača. Ak nemáte zmrzlinovač, zmes nalejte do nádoby a dajte na pár hodín zmraziť do mrazáku.
Prajeme ván DOBRÚ CHUŤ
www.kerasma.gr