Poznáte to, keď si z novín vystrihnete zaujímavý recept a časom naň zabudnete? Zapadnutý prachom recept len tak niekde leží a dúfa, že raz aj naň príde čas. Mne sa to práve stalo.
A preto vám dnes prinášam recept na lahodný a svojím tvarom náramne zaujímavý dezert, ktorý môžete pripraviť s vašimi deťmi. Nielenže sa pri výrobe zabavíte, ale potešíte aj priateľov týmito mandľovými ježkami.
Budeme potrebovať:
- 200 g hladkej múky
- 50 g mletých mandlí
- 80 g SweetFamily práškového cukru
- 100 g masla Hera
- 1 vajíčko
- 150 g čokolády
- mandľové lupienky
Odporúčame prečítať: Nebeská vianočná torta
Postup:
Múku zmiešame s mletými mandľami a cukrom, pridáme maslo a rozmrvíme. Pridáme aj vajíčko a spracujeme na pevné cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.
Rúru zapneme na 170°C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Z cesta odoberáme malé kúsky a vytvarujeme ich do tvaru slzy. Uložíme na plech a pečieme asi 16 minút.
Po upečení necháme vychladnúť. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a "chrbát" ježkov do nej namočíme. Ozdobíme mandľovými lupienkami a ešte špáradlom namočeným do čokolády urobíme oči.
Odporúčame prečítať: Recept na Anjelské rezy