Klasika, ktorá má množstvo podôb a zároveň je v obchodoch dostupná ako polotovar. Je to taká tradičná mňamka, ktorú máte hotovú raz-dva a bezpodmienečne chutí úplne každému. Už tradične sa táto pochúťka pripravuje zo zemiakového cesta (podobne ako šúľance), no tentokrát môžete vyskúšať zdravšiu verziu, a to s tvarohom.
Pri tvarohových guľkách zároveň platí, že ich môžete naplniť čímkoľvek – čo máte aktuálne po ruke alebo čo máte najradšej. Tak neváhajte a spravte si tieto tvarohové guľky, ktorým neodolá žiaden člen vašej rodiny.
Odporúčame: Čučoriedkové tiramisu so škoricou: Jednoduchý dezert v pohári pre maškrtníkov!
Na tvarohové guľky potrebujete:
- jemný tvaroh
- 2 vajíčka
- špaldovú múku
- trošku soli
- strúhanku
- ovocie
Tvaroh vymiešame s vajíčkami a troškou soli. Postupne začneme pridávať múku so strúhankou. V tomto prípade postupujeme od oka – pridávajte postupne, pretože pridať môžete vždy, no odobrať už nie. Tak si dávajte pozor, aby ste si nespravili príliš hutné cesto, no zároveň platí, že cesto by sa vám nemalo príliš lepiť.
Z pripraveného cesta si vyformujeme väčšie guľky a tie jemne roztlačíme, aby sme do vnútra mohli dať ovocie. Čo sa týka ovocia, tak je na vás, aké použijete. Ak milujete jahody, tak siahnite práve po nich. Skvelé sú aj so slivkami, marhuľami, malinami, čučoriedkami alebo s nutellou, poprípade s džemom. Roztlačené cesto s plnkou následne nanovo „vyguľkáme“ a dáme variť do vriacej osolenej vody. Guľky varíme približne 15 minút.
Podávať ich môžete s roztopeným maslom a opraženou strúhankou s práškovým cukrom. Alebo si ich polejte horúcim ovocím či inou chutnou polevou. Dobrú chuť!
Neprehliadni: Najlepšia malinová roláda: Letné potešenie, ktoré sa vždy podarí