Obdobie čerstvého ovocia zo záhrad je už dávno preč a s chladnejšími dňami prichádzajú aj recepty plné čokolády, orieškov a kakaa.
Tak je to aj v prípade lahodnej kakaovo-mandľovej torty, ktorej recept nájdete v knihe Parádne stolovanie. Tento jednoduchý dezert máte do hodinky pripravený a najlepšie chutí s horúcou kávou alebo čajom.
Recept (priemer tortovej formy 20 cm):
- 4 vajcia
- 100 g kryštálového cukru
- 75 g kakaa
- 50 g hladkej múky
- 1 vrecúško vanilínového cukru
- 15 g zemiakovej múčky
- soľ
- 1 čajová lyžička mandľovej esencie
- práškové kakao
- práškový cukor
Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Kuchárska kniha Parádne stolovanie (recenzia)
Odporúčame prečítať: Penne v rajčiakovej omáčke
Príprava:
Vyšľahajte žĺtky s cukrom. Cez sitko nasypte múku, kakao, zemiakovú múčku a vanilínový cukor. Vyšľahajte bielky so štipkou soli a pridajte ich k mase.
Vlejte do formy vyloženej papierom na pečenie a pečte pri teplote 190 stupňov 35 minút. Tortu vyklopte, posypte kakaom a z práškového cukru vytvorte srdiečka.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Pečené kura horolezca Paľa
Zdroj foto: www.luci.sk