Penne v rajčiakovej omáčke

Talianska kuchyňa býva častokrát označovaná za jednu z najlepších kuchýň na svete. Jej veľkú časť tvoria cestoviny, ktoré sa líšia nielen svojím výzorom, ale aj spôsobom prípravy či chuťou. Jedna z najtypickejších talianskych kombinácií je práve cestovina s paradajkami a parmezánom. Takúto kombináciu ingrediencií si môžete pripraviť aj podľa receptu z knihy Rýchlokurz varenia, ktorá ponúka mnoho chutných receptov. 

 

Recept (2 porcie):

 

  • 200 g cestoviny penne
  • 2 polievkové lyžice čerstvo postrúhaného parmezánu
  • 2 – 3 vetvičky bazalky
  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 polievková lyžica sušených talianskych byliniek
  • 1 konzerva lúpaných rajčiakov
  • soľ, korenie

 

Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Rýchlokurz varenia (recenzia)

Penne v rajčiakovej omáčke

Zdroj: Shutterstock®

Penne v rajčiakovej omáčke

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

 

Cibuľu a cesnak ošúpeme a pokrájame na drobné kocky. V hrnci rozpálime olej, vložíme cibuľu, cesnak, bylinky a pri nízkej teplote opražíme. Pridáme rajčiaky so šťavou a vareškou ich popučíme. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením, zvaríme a pri vysokej teplote ich 15 minút odparujeme na hustú omáčku.

 

Súčasne zvaríme dostatočné množstvo osolenej vody na cestoviny. Penne v nej uvaríme al dente podľa návodu na obale.

 

Ak treba, rajčiakovú omáčku ešte dochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom. Cestoviny scedíme, ½ šálky vody zachytíme. Penne zmiešame s rajčiakovou omáčkou a vodou z cestovín a naložíme na hlboké taniere. Posypeme parmezánom a bazalkou.

 

Dobrú chuť!

Penne v rajčiakovej omáčke

Zdroj: Shutterstock®

Penne v rajčiakovej omáčke

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.luci.sk

5 komentárov
Nikola Pelechová

Nikola Pelechová

04.09.2015 20:22

Vyzera to vyborne :)

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

09.09.2015 10:12

mňam určite sú veľmi chutné

Vaše meno:

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

22.09.2015 14:26

mám veľmi rada cestoviny na viacero spôsobov

Vaše meno:

Giulia Murgia

Giulia Murgia

08.10.2015 15:07

Kedze som vegeratarianka, vsetky bezmesite kreacie su pre mna inspiráciu, dakujem :)

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

06.12.2015 18:36

Ja mám rada cestoviny s rajčinami-je to mňam.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE