Ak máte rady svieže letné chute zeleniny s prídavkom hriešnej údenej klobásky a štipľavého chilli, je pre vás ako stvorený môj labužnícky cukinový šalát.
Ak máte doma špagetovač, vytvorte si cukinové špagety, ak nie, pokojne mladú cukinku nastrúhajte na tenké kolieska, ako ste zvyknuté na uhorkový šalát.
Príprava: 15 minút
Potrebujeme na 4 porcie:
- 8 očistených strúčikov cesnaku
- 2 dlhé červené chilli rozpolené
- 2 citróny rozpolené
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 500 g baby paradajok
- 1 lyžičku morskej soli
- čerstvo zomleté čierne korenie
- 1,2 kg mladých cukín nakrájaných na špiralizéri
- 300g olív
- 100g údenej klobásy
- 1 hrnček nakrájanej petržlenovej vňate
Vyskúšaj tiež: Medová torta s tvarohom a malinami
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 °C. Na plech dáme chilli, citrón, pečieme 10 minút, kým cesnak nezmäkne. Pridáme paradajky, soľ, čierne korenie a olivový olej a pečieme ďalších 15 – 20 minút. Pridáme cukiny nakrájané na špagety a olivy, zmiešame pečieme ešte 3 minúty. Pridáme na plátky nakrájanú klobásu a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Podávame ku grilovanému mäsku, šalát chutí vynikajúco aj studený.
Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, foto: Jana Štrbková a Martin Štrbka, viac mojich skvelých receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk