Pripravte si s Dr.Oetker tie najlepšie domáce džemy

Letné obdobie je plné sezónneho ovocia, ktoré si mnohí z nás radi pestujú samy doma.

 

A ako to býva zvykom, ovocie spracovávame a vytvárame si rôzne kompóty, sirupy, džemy atď.

 

Pochytila už aj vás táto zaváracia horúčka? Ak áno, tak vyskúšajte tieto neodolateľné recepty na tie najlepšie domáce džemy. 

 

 

Marhuľovo-nektárinkový džem so sektom

Vystačí na: asi 5 pohárov à 350 ml

Doba prípravy: asi 30 minút

 

Prísady:

  • 600 g marhúľ (očistených a vykôstkovaných)
  • 600 g nektáriniek (očistených a vykôstkovaných)
  • 200 ml sektu
  • 1 balenie Želírovacieho cukru Super 3 : 1 Dr.Oetker

 

Príprava:

  1. Na prípravu džemu marhule a nektárinky čiastočne rozmixujeme vo veľkom hrnci pomocou ponorného mixéra. Pridáme sekt a želírovací cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  2. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
  3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

TIP: Sekt môžeme nahradiť grapefruitovým džúsom.

 

Odporúčame: Recept na Jahodový sirup s mätou. Pravé letné osvieženie!

Vrstvený broskyňovo-malinový džem

Zdroj: Shutterstock®

Vrstvený broskyňovo-malinový džem

Vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml

Doba prípravy: asi 30 minút

 

Prísady:

 

Na broskyňový džem:

  • 400 g broskýň (olúpaných, vykôstkovaných a nakrájaných)
  • 100 ml 100 % pomarančového džúsu
  • ½ balíčka Želírovacieho cukru Extra 2 : 1 Dr.Oetker

 

Na malinový džem:

  • 500 g očistených malín
  • ½ Vanilkového struku „Bourbon“ Dr.Oetker
  • ½ balíčka Želírovacieho cukru Extra 2 : 1 Dr.Oetker

 

Príprava:

  1. Na prípravu broskyňového džemu vložíme broskyne do hrnca a pomocou ponorného mixéra čiastočne rozmixujeme. Pridáme džús a ½ balíčka želírovacieho cukru a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu, naplníme poháre do polovice džemom a necháme asi 15 minút tuhnúť.
  2. Na prípravu malinového džemu vložíme maliny do hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme dreň z vanilkového struku, ½ balíčka želírovacieho cukru a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu a opatrne nalejeme na broskyňový džem. Poháre uzatvoríme viečkom, ale neotáčame!

 

TIP: Namiesto džúsu môžeme použiť čerstvú vylisovanú šťavu z 1 ½ pomaranča.

 

Odporúčame: Ponorte sa do červeného zamatu a okúste chuť dezertu Red Velvet

Zamatový džem z čučoriedok a ríbezlí

Zdroj: Shutterstock®

Zamatový džem z čučoriedok a ríbezlí

Vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml

Doba prípravy: asi 40 minút

 

Prísady:

  • 500 g prepasírovaných čučoriedok (asi z 800 g čerstvých alebo zmrazených)
  • 500 g prepasírovaných červených ríbezlí (asi z 900 g čerstvých alebo zmrazených)
  • 1 balíček Želírovacieho cukru
  • Extra 2 : 1 Dr.Oetker

 

Príprava:

  1. Na prípravu zamatového džemu vložíme do hrnca prepasírované čučoriedky, červené ríbezle, želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  2. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

TIP: Džem možno zjemniť Vanilkovým strukom „Bourbon“ Dr.Oetker, ktorý pozdĺžne rozrežeme a nožom vyškriabeme dužinu, ktorú pridáme k prepasírovanému ovociu.

 

Odporúčame: Naštartujte svoj deň s ovsenými kašami Goji, Açaí a Rakytník

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

2 komentárov

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

12.08.2017 13:11

lekvar som si este v zivote nekupila v obchode pripravujeme si ho s maminkou doma... kto neuchutnal este domaci lekvar tak prisiel naozaj o velmi vela...

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

27.10.2017 23:20

Džem a aj slivkový lekvár robievam doma no tieto určite vyskúšam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.