Ak patríte k tým, čo radi zavárajú sezónne ovocie, tak potom máme pre vás recept na lahodný višňový chlebík.
Ak ste si teda zavarili aj višne a milujete chuť kokosu, tak potom odporúčame vyskúšať tento chlebíček zo samých chutných ingrediencií.
Aby koláč krásne držal tvar, formu poriadne vymastíte maslom.
Na jednu formu potrebujeme:
- 250 g zmäknutého masla
- 1 balenie vanilkového cukru
- 200 g kryštálového cukru
- 1 štipku soli
- nastrúhanú kôru z ½ biocitrónu
- 4 celé vajcia
- 100 g maizeny
- 200 g polohrubej špaldovej múky
- 100 g strúhaného kokosu
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 75 ml kokosového mlieka
- strúhaný kokos na posypanie
- maslo na vymastenie formy
- ¾ kg čerstvých alebo zaváraných višní
Vyskúšaj tiež: Fit sendvič s jahodami a avokádom
Postup:
Višne odkôstkujeme, zavarené necháme odkvapkať v sitku a premiešame s 2 lyžicami múky. Maslo vyšľaháme s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom, štipkou soli a citrónovou kôrou dopenista, zašľaháme vajcia a 3 – 4 lyžice maizeny. Zvyšok múky, aj maizeny, strúhaný kokos a prášok do pečiva premiešame so 75 ml kokosového mlieka, zapracujeme do cesta, vmiešame višne. Cesto nalejeme do vymastenej formy dlhej asi 30 centimetrov. Pečieme asi hodinu pri teplote 160 stupňov. Vyklopíme, posypeme práškovým cukrom alebo strúhaným kokosom.
Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, foto: Jana Štrbková, viac mojich skvelých receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk