Recept: Slimáčiky s olivovou plnkou

Rýchle a pri tom také chutné pohostenie pre návštevu, to sú slimáčiky z lístkového cesta naplnené lahodnými čiernymi olivami.

 

Super tip na Veľkú noc! A navyše sú veľmi jednoduché na prípravu.


Príprava: 25 minút + čas na chladenie
Pečenie: 20 minút

 

 

Potrebujeme na asi 20 kúskov:

  • 100 g čiernych olív
  • 2 pretlačené strúčiky cesnaku
  • 2 paradajky nakrájané nadrobno
  • 4 plátky sušených paradajok naložených v oleji
  • 1 lyžičku pražených píniových orieškov, múku na posypanie
  • 250 g chladeného lístkového cesta
  • 1 vetvičku tymianu
  • 1 rozšľahané vajíčko

 

Odporúčame prečítať: Kváskový bezlepkový mazanec

Slimáčiky s olivovou plnkou

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Olivy a cesnak rozmixujeme, pridáme paradajky, píniové oriešky, pár kvapiek olivového oleja. Dosku zľahka pomúčime, rozvinieme cesto veľké asi 25,5 x 25,5 cm. Cesto natrieme olivovým pyré, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, lístkami tymianu. Zvinieme do pevnej rolády najtenšie, ako je možné. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme odpočívať na chladnom mieste asi hodinu.
 

Rúru predhrejeme na 200 °C. Rozšľaháme vajíčko a rolku nakrájame na slimáčiky široké asi 1 cm, uložíme na papier na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v rozohriatej rúre asi 15 – 20 minút dozlatista. Servírujeme teplé alebo izbovej teploty.
 

Recepty pripravila a odfotila: Jana Štrbková

Ďalšie skvelé recepty nájdete na mojom blogu www.medovemotuzy.sk

medovemotuzy.sk

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

11.04.2017 07:31

na prvý pohľad vyzerajú ako čokoládové..... zaujímavý recept.... v mojom receptáriku ešte takýto nemám

Vaše meno:

Marie Gutmannová

Marie Gutmannová

11.04.2017 09:45

tento recept ma prekvapil plnkou...zaujímavé

Vaše meno:

Mária Terefenková

Mária Terefenková

11.04.2017 13:08

Olivy mám rada a taký netradičný recept by stálo za to vyskúšať.

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

11.04.2017 13:32

zaujímavé, čierne olivy nemám rada, ale iste by to bolo dobré aj zo zelených olív

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

12.04.2017 06:52

super, možno na Veľku noc vyskúšam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.