Klasické cuketové alebo zemiakové placky nemajú chybu. No ak sa objaví nový recept na zdravšiu alternatívu, tak prečo ho nevyskúšať? My rady objavujeme nové recepty a hlavne ak sú pripravené na nejaký zdravší spôsob. Tieto špenátovo-kapustové placky sú zdravšie a hlavne sú výživné, nakoľko špenát aj samotná kapusta obsahujú množstvo zdraviu prospešných látok. Tak neváhajte a pripravte si aj vy, spolu s portálom cvicte.sk, tieto špenátovo-kapustové placky.
Odporúčame: RECEPT: Pšenovo-jablkový nákyp, ktorý nemá konkurenciu
Na placky budete potrebovať (4 porcie):
- polovicu mladej kapusty
- 4 šálky špenátových listov
- 1 cibuľu
- 3 vajíčka
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 a ½ šálky ovsených vločiek
- majorán a petržlenovú vňať
- soľ a čierne korenie
- trochu olivového oleja
Vyskúšaj: RECEPT: Šalát z quinoy s avokádom a granátovým jablkom
Na dresing potrebujete:
- 300 ml gréckeho jogurtu
- 1 lyžicu olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- šťavu z ½ citróna
Kapustu nastrúhame na najväčšom strúhadle a sparíme vriacou vodou, aby zmäkla. Poriadne ju vyžmýkame a dáme do misky. Medzitým si nakrájame špenátové listy nahrubo a cibuľu zase najemno. Cesnak roztlačíme a všetko spolu premiešame. K zmesi pridáme ovsené vločky, vajíčka a ochutíme soľou, čiernym korením, majoránom a posekanou petržlenovou vňaťou.
Plech vyložíme papierom na pečenie a z cesta si vyformujeme placky. Každú placku málinko potrieme olivovým olejom (resp. pokvapkáme) a pečieme v rúre pri 180°C približne 35 minút. Počas pečenia je vhodné placky obrátiť.
Upečené placky podávame s jogurtovým dresingom, do ktorého pridáme trochu olivového oleja, citrónovú šťavu a roztlačený cesnak.
Výživové hodnoty (1 porcia): 455 kcal, 19 tuku, 18 g bielkovín, 51 g sacharidov, GL priemer 5
Viac chutných a hlavne zdravých receptov nájdete v kuchárke – NABITÁ KUCHÁRKA. Teraz navyše s kódom „KZK10“ získate pri jej kúpe 10 % zľavu!