Nie vždy máme dostatok času na prípravu zdĺhavého receptu, ktorým nakŕmime svoj žalúdok na obed či večer. Ak vám na prípravu jedla nezostáva príliš veľa času, no hľadáte inšpiráciu, ktorá bude nielen rýchla, ale aj chutná, tento recept je určený pre vás.
Cestoviny sa dajú pripraviť na množstvo spôsobov – s omáčkou, zeleninou, mäsom či inými ingredienciami. Dnes bude okrem cestovín hrať dôležitú vedľajšiu úlohu tatárska omáčka. Tento studený cestovinový šalát si zamilujete rovnako ako my!
Odporúčame: Kráľovský šalát z krabích tyčiniek: Na raňajky aj na večeru
Na prípravu cestovinového šalátu budete potrebovať
- Balenie bezvaječných cestovín (ideálne vrtuľky, penne alebo mašličky)
- 1 balenie tatárskej omáčky
- 2 rajčiny
- ½ konzervy sladkej kukurice
- 200 gramov eidamu vcelku
- 200 gramov bravčovej šunky
Neprehliadni: Tradičný bulharský šopský šalát: Na grilovačke nemôže chýbať
Postup
Cestoviny uvaríme vo vriacej vode na spôsob al dente. Po precedení ich premiešame s kvapkou kvalitného olivového oleja a presypeme do väčšej misy. Rajčiny, syr a šunku nakrájame na menšie kocky a pridáme k cestovinám. Do zmesi pridáme ešte aj kukuricu a všetko spolu poriadne premiešame. Na záver pridáme balenie tatárskej omáčky a šalát ešte raz premiešame. Šalát pred podávaním necháme odležať aspoň polhodinu v chladničke.
Tip redakcie: Tatárska omáčka má tendenciu do cestovín na druhý deň vsiaknuť a je potom málo výrazná. Stačí primiešať zopár lyžíc čerstvej tatárskej omáčky a šalát chytí ,,druhý dych“. Aj vy radi pripravujete studené šaláty? Podeľte sa s nami s vašim receptom v komentároch.
Odporúčame: Časté chyby pri príprave šalátu: Vyhni sa im a vychutnáš si ho viac!