Jedlá zo špagiet sú veľmi obľúbené, pretože ich zvládne každý začiatočník v kuchyni a ich príprava nezaberie veľa času. Celkom nezvyčajnú kombináciu špagiet a mäty si môžete vyskúšať v recepte z kuchárskej knihy Cestoviny. Toto chutné jedlo zvládnete pripraviť do 30 minút a zasýtite ním celú rodinu. Okrem toho, mäta prispieva k zvýšeniu telesnej kondície a posilní celú nervovú sústavu vášho tela.
Recept (4 porcie):
- 600 g čerstvých húb (podľa sezóny huby šitake, šampiňóny, hlivy, kuriatka alebo dubáky)
- 3 stonky mäty
- soľ
- 400 g špagiet
- 2 šalotky
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- čerstvo zomleté čierne korenie
Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Kuchárska kniha Cestoviny (recenzia)
Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka
Príprava:
Huby očistíme papierovou utierkou, ak treba, umyjeme. Menšie huby necháme celé alebo ich rozpolíme. Pri väčších hubách vytočíme nožičky z klobúčikov a pokrájame na malé kúsky. Klobúčiky nakrájame na plátky.
Mätu umyjeme a osušíme, lístky poodtŕhame zo stoniek. Zopár lístkov odložíme na ozdobenie, zvyšok posekáme. Privedieme do varu dostatočné množstvo vody, osolíme a špagety v nej uvaríme podľa návodu na obale al dente.
Šalotky očistíme a nadrobno pokrájame. V panvici zohrejeme olej a šalotky na ňom dosklovita podusíme. Pridáme huby a ešte chvíľu dusíme. Pridáme ošúpaný a prelisovaný cesnak, posekanú mätu a všetko pri nízkej teplote dusíme niekoľko minút. Osolíme a okoreníme.
Špagety scedíme a necháme na site odkvapkať. Zmiešame s hubovým ragú, ozdobíme mätovými lístkami a podávame.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Kakaovo-mandľová torta
Zdroj foto: www.luci.sk