Dusené šampiňóny s omeletou

Dusené šampiňóny s omeletou

Šampiňóny v tomto jedle možno nahradiť aj hlivou ustricovou. Zelenú zložku tvoria mladé reďkovkové listy, ktoré sú jedlé. Namiesto mäsa som upiekol omeletu s opraženými kúskami chleba.

Reklama

Dusené šampiňóny s omeletou

Budeme potrebovať:

  • šampiňóny – 250g
  • veľká cibuľa – 1ks
  • klíčky z mungo fazule
  • bazalka čerstvá, 1 hrsť, reďkovková vňať
  • vajíčka 3ks
  • starší chlieb 2 krajce
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • vývar zeleninový
Reklama

dusene-sampiony-s-omeletou
fooddrink.sk

Postup prípravy:

1. Klíčky som prelial vriacou vodou a precedil. Cibuľu a šampiňóny som očistil a pokrájal.

2. Starý chlieb som rozmrvil v rukách, hodil na horúcu panvicu s lyžicou oleja, opiekol do chrumkava. Zatiaľ som si rozbil 3 vajcia, rozmiešal ich so soľou, pokrájal bazalku a pridal k nim. Vajíčka som vylial k chlebu.

3. Omeletu som opiekol z oboch strán a odložil som ju nabok.

Reklama

dusene-sampiony-s-omeletou
fooddrink.sk

4. Na oleji som narýchlo osmažil cibuľu, pridal šampiňóny.

5. Podlial malým množstvom vývaru, podusil 5 minút. Pridal som klíčky, reďkovkovú vňať, dochutil soľou a korením. Klíčky som podusil viac než bolo potrebné, trochu sa rozpadli, preto sú neni na fotke vidieť. Preto po dochutení jedlo iba krátko poduste – 2-3 minúty.

6. A je to hotové. Uvaril som k tomu ryžu.

 

2 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Blažena Sádovská

Blažena Sádovská

25.01.2016 13:26

výborne vyzerá, veď jeme aj očami:))

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

02.01.2016 14:41

takéto jedlo je zdravie na tanieri

Vaše meno:

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE