Zdravé recepty: Dusené šampiňóny s omeletou

 

 

Šampiňóny v tomto jedle možno nahradiť aj hlivou ustricovou.

 

Zelenú zložku tvoria mladé reďkovkové listy, ktoré sú jedlé.

 

Namiesto mäsa som upiekol omeletu s opraženými kúskami chleba.

 

 

 

Budeme potrebovať: 

 

  • šampiňóny – 250g
  • veľká cibuľa – 1ks
  • klíčky z mungo fazule
  • bazalka čerstvá, 1 hrsť, reďkovková vňať
  • vajíčka 3ks
  • starší chlieb 2 krajce
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • vývar zeleninový

 

Odporúčame vyskúšať: Zdravé recepty: Šalát z pohánky a tofu

dusene-sampiony-s-omeletou

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

 

1. Klíčky som prelial vriacou vodou a precedil. Cibuľu a šampiňóny som očistil a pokrájal.

 

2. Starý chlieb som rozmrvil v rukách, hodil na horúcu panvicu s lyžicou oleja, opiekol do chrumkava. Zatiaľ som si rozbil 3 vajcia, rozmiešal ich so soľou, pokrájal bazalku a pridal k nim. Vajíčka som vylial k chlebu.

 

3. Omeletu som opiekol z oboch strán a odložil som ju nabok.

 

Odporúčame vyskúšať: Zdravé recepty: Bulgur s baklažánom a lúčnymi bylinkami

dusene-sampiony-s-omeletou

Zdroj: Shutterstock®

4. Na oleji som narýchlo osmažil cibuľu, pridal šampiňóny.

 

5. Podlial malým množstvom vývaru, podusil 5 minút. Pridal som klíčky, reďkovkovú vňať, dochutil soľou a korením. Klíčky som podusil viac než bolo potrebné, trochu sa rozpadli, preto sú neni na fotke vidieť. Preto po dochutení jedlo iba krátko poduste – 2-3 minúty.

 

6. A je to hotové. Uvaril som k tomu ryžu.

 

Odporúčame vyskúšať: Bravčová pečienka na pive s polentou

 

Zdroj: www.fooddrink.sk

2 komentárov
Anna Kristova

Anna Kristova

02.01.2016 14:41

takéto jedlo je zdravie na tanieri

Vaše meno:

Blažena Sádovská

Blažena Sádovská

25.01.2016 13:26

výborne vyzerá, veď jeme aj očami:))

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE