Zdravé Recepty - Šampiónové rizoto s pórom

Recept je síce jednoduchý, ale rizotá zbožňujem. A práve šampiňónové rizoto s pórom patrí medzi moje najobľúbenejšie. Základný recept na rizoto som čerpala z varechy, no odvtedy prešiel obmenou a sem-tam zvyknem pridať nejakú surovinu naviac a robiť obmeny podľa aktuálnej chuti – napríklad s údeným tofu nakrájaným na kocky.

 

 

Odporúčame vyskúšať:  Zemiakové menu, ktoré vám určite zachutí

                                   Na každý deň iné špagety

 

 

Suroviny na prípravu rizota:

  • 500 g šampiňóny čerstvé
  • 1 ks pór – biela časť
  • 1 hrnček ryža na rizotto
  • olej rastlinný
  • 1 ks cibuľa stredne veľká
  • soľ
  • korenie čierne mleté
  • jarná cibuľka 1-2 ks
  • 1 ks bujón zeleninový + voda
pór

Zdroj: Janka Pačeková

Postup na príprave rizota:

 

1. Pripravíme si 0,5 litra zeleninového vývaru z kocky. Očístíme a nakrájame šampiňóny, pór a jarnú cibuľku. Ryžu umyjeme a cibuľu nakrájame na malé kocky.


2. Cibuľu orestujeme na oleji do zlatista a pridáme šampiňóny, ktoré osolíme a necháme podusiť.

 

Odporúčame vyskúšať:  Tekvicové rizoto s parmezánom

                                   Krémová fazuľovo-tekvicová polievka z MioMatu

recept na šampiónové rizoto s pórom

Zdroj: Janka Pačeková

3.  K šampiňónom pridáme umytú ryžu a postupne zalievame vývarom. Keď vývar nasiakne, pridávame ďalšiu naberačku vývaru. Predtým ako minieme celý vývar, pridáme nakrájaný pór, prípadne jarnú cibuľku, okoreníme a zalejeme zvyšným vývarom, aby bolo rizoto menej slané môžete na záver pridať ešte pol pohára vody a pár minút podusiť. Ja používam bujón z bio obchodu, tie, ktoré kupujem ja nie sú tak slané, ako tie bežne dostupné z klasických potravín.

 

Odporúčame vyskúšať:  Zdravé Recepty - Špenátové rizoto

                                   Poznajte druhy ryže a to na čo sú vhodné?

 

Prajeme dobrú chuť laugh

 

 

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

12 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

10.10.2014 08:08

mňam tot uvarím zajtra na obed, máme radi rizoto

Vaše meno:

Jana Mariaková

Jana Mariaková

10.10.2014 13:36

Vyzerá to chutne a navyše zdravo. Určite vyskúšam. :) Ďakujem za tip.

Vaše meno:

Júlia

Júlia

10.10.2014 14:01

toto rizoto vyzerá mňam, istotne vyskúšam :)

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

11.10.2014 20:33

MáM RADA RIZOTO čASTO ROBIEVAM A AJ TAKéTO BEZ MäSA AKURáT MIESTO šAMPIňOňOV DáVAM HRíBý

Vaše meno:

Andrea Vidová

Andrea Vidová

11.10.2014 21:07

rizoto robievame často aj bez mäsa ale takto to určite vyskúšame,super tip.

Vaše meno:

Jarka Kontrová

Jarka Kontrová

11.10.2014 21:41

super..my robievame aj cuketové a zeleninové, tot tiež bude fajn tip

Vaše meno:

Katarína Šutvajová

Katarína Šutvajová

14.10.2014 10:02

šampiňóny mám rada a v rizote sú super

Vaše meno:

Blažena Sádovská

Blažena Sádovská

15.10.2014 14:05

Pórik nám narástol parádny, tak určite niečo vyskúšam, ešte som taký nerobila:))

Vaše meno:

ľubka Olexyová

ľubka Olexyová

16.10.2014 09:25

rizoto milujem z akejkoľvek ryže a toto je skvelý recept

Vaše meno:

Martina Begalova

Martina Begalova

16.10.2014 09:41

urcite skusime :)

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

21.10.2014 11:33

rád varievam a rizoto robievam aj často takéto

Vaše meno:

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

27.10.2014 17:52

zbožňujem rizoto a toto by som si tiež rada dala na obed :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.