Zdravé Recepty - Špenátové rizoto

 

Obľúbené špenátové rizoto. Recept si prešiel malou úpravou, ktorá mu na lahodnej a maslovej chuti iba pridala. Dusený špenát a príjemná vôňa cesnaku, to všetko charakterizuje toto na prípravu nenáročné a chutné rizoto, ktoré je hotové za chvíľku.

 

 

Pripravte si ho podľa vynoveného receptu, na záver posypte strúhaným údeným tofu a môžete si vychutnávať výborný obed alebo večeru.

 

Odporúčame vyskúšať:  Sladkosti bez výčitiek? Prečo nie?!

 

 

Suroviny na prípravu zdravého špenátového rizota:

  • 125 g čerstvého špenátu
  • 1 H ryža
  • 1 ks cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 0,5 l vody
  • 1 kocka zeleninového bujónu
  • čierne mleté korenie podľa chuti
  • soľ podľa chuti

Počet porcií: 3 porcie

Čas prípravy: 10 minút príprava

Čas pečenia:  35 - 40 minút varenie

 

Odporúčame vyskúšať:  Zdravá maškrta - Cinnamon rolls

špenátové rizoto

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy špenátového rizota:

 

1. Očistíme si cibuľu a cesnak, pripravíme 0,5 litra vývaru z 1 kocky bujónu a premyjeme si špenát a usušíme ho v utierke.

 

2. Na oleji speníme prelisovaný cesnak, pridáme premytý a osušený špenát a dusíme na miernom ohni.

 

Odporúčame vyskúšať: Zdravý recept na Ovsené mlieko z MioMatu

špenátové rizoto

Zdroj: Janka Pačeková

3. Na oleji v druhom hrnci si speníme cibuľku, pridáme ryžu, ktorú krátko opražíme a postupe začneme pridávať vývar po naberačkách. Keď sa vývar vpije, pridáme ďalší vývar (1-2 naberačky). Keď už máme vývar skoro minutý, pridáme k ryži špenát dusený na cesnaku, zamiešame a pridáme zvyšný vývar.

 

4. Počkáme, kým sa vývar vpije, osolíme a okoreníme čiernym mletým korením a môžeme podávať.

 

Odporúčame vyskúšať: Tekvicové rizoto s parmezánom

 

Prajeme dobrú chuť laugh

 

 

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk

 

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Alena Cabakova

Alena Cabakova

03.10.2014 20:10

Tak a už viem čo zajtra varím na obed, mňamky :)

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

03.10.2014 20:53

určite veľká dobrota, špenát máme radi ale takto sme ho ešte nejedli

Vaše meno:

Katarína Šutvajová

Katarína Šutvajová

11.10.2014 14:13

vyzerá to dobre, hlavne mojej dcére ktorá ohŕňa nos nad mäsom by to chutilo,vyskúšame

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

20.12.2015 07:29

spenatove rizoto som este nejedla,dobry napad

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.