Dobre, nie je to to typické tiramisu, ale keďže sú tam tie piškóty tak s privretím oboch očí to tak môžeme nazvať, či? :)
Veľmi osviežujúci, ľahký dezert a jednoduchý na prípravu.
Len ho treba urobiť už večer, aby na ďalší deň bol ready.
Ja som tentoraz pridala viac kyslej smotany.
Budeme potrebovať:
- cca 20 podlhovastých piškót
- 250 g mascarpone
- 350 g kyslej smotany
- 2-3 citróny
- 2 balíky vanilkového cukru Dr. Oetker
- 3 lyžice Sweet family práškového cukru
- 1 balík želatínového stužovača za studena Dr. Oetker
- obdĺžniková forma
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Čokoládovo-malinový tart
Postup prípravy:
Obdĺžnikovú formu si vystelieme fóliou. Mascarpone vymiešame s kyslou smotanou a cukrami. Ja som nakúpila fakt veľké citróny, takže mi stačili dva kusy. Nastrúhala som kôru z jedného z nich, a vyšľavila 1 a pól a pridala do krému. Ochutnávajte a pokiaľ sa vám krém zdá kyslý, ešte pridajte cukor. Nakoniec pripravíme želatínový stužovač podľa návodu a primiešame ho taktiež ku krému. Do formy dáme na spodok trochu krému, aby nám zakryl celú plochu, naukladáme piškóty, opäť krém, opäť piškóty, krém a piškóty. Raz mi vyšli 3 vrstvy piškót(ov) ? ako sa to skloňuje? :D a tentoraz mi vyšli iba dve vrstvy, v každom prípade vrch ukončíme s piškótami. Zabalíme fóliou a uložíme na noc do chladničky. Ráno vyklopíme z formy na tanier, ozdobíme a vychutnávame.
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pripravuje: Nepečené cheesecaky v pohárikoch
Zdroj: www.angiebakes.com