Banánová strieška z BB keksov: Najchutnejší dezert ku káve!

K poobednej káve sa priam žiada niečo sladké. Ideálne rýchly a chutný dezert, nad ktorým  nestrávite v kuchyni hodiny. Veľmi vďačnou voľbou sú preto nepečené dezerty, ktoré stačí nechať iba stuhnúť v chladničke. My si dnes taký jeden pripravíme. Ochutnali ste už niekedy krémovú striešku z keksov? Ak nie, mali by ste to čo najskôr napraviť. Chuť tohto lahodného dezertu s tvarohom si zamilujete!

Tento jednoduchý a chutný dezert viete pripraviť z mála ingrediencií a za minimum času. Týmto dezertom ulahodíte nielen svojim chuťovým bunkám. Určite si na ňom pochutná aj prípadná návšteva.

strieška z keksov

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na striešku budeme potrebovať

  • 2 balenia BB keksov – kakaové a biele cereálne (z každého spotrebujete cca polovicu, ak nechcete farby striedať, stačí vám jedno balenie)

Na krém

  • 125 gramov masla
  • 125 gramov jemného krémového tvarohu
  • 2 dcl mlieka
  • 1 Zlatý klas
  • 100 gramov kryštálového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru

Na ozdobenie

  • Čokoláda na varenie
  • Čučoriedky
  • 1 – 2 banány
dezert ku káve

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Menší plech vystelieme alobalom. Následne naň začneme ukladať keksy. Vytvoríme z nich tri rady a farby keksov striedame tak, aby boli ako šachovnica. Potom si pripravíme krém. V mlieku rozpustíme kryštálový a vanilkový cukor. Po zovretí mlieka primiešame Zlatý klas, ktorý sme si rozrobili v troche mlieka. Do vychladnutého pudingu postupne zapracujeme nastrúhané maslo a tvaroh. Hrudkám v kréme sa vyhneme tak, že zmes poriadne vyšľaháme mixérom. Krém nie je potrebné nechať stuhnúť v chladničke, môžeme ho rovno nanášať na keksy.

Na celú plochu keksov nanášame krém rovnomerne metličkou. Na stredný pás keksov potom naukladáme banán (my sme banán rozpolili, ale pokojne použite 1 – 2 celé banány). K banánom sme ešte pridali čučoriedky a krém ozdobili nasekanými hoblinkami čokolády. Striešku vytvoríme z krajných radov keksov, pomôcť si môžeme aj alobalom, ktorý začneme po stranách opatrne zdvíhať. Krém je dostatočne tuhý, takže ľahko vytvoríme striešku, ktorá drží. Striešku ešte jemne pritlačíme z oboch strán, zabalíme do alobalu a necháme stuhnúť aspoň dve – tri hodiny (ak sa neponáhľate, tak aj do druhého dňa). Potom už striešku len ozdobíme podľa chuti. My sme použili rozpustenú čokoládu, čučoriedky a striebornú posýpku. Fantázii sa však medze nekladú. 

Po stuhnutí čokolády nám už zostáva len uvariť dobrú kávu podľa vašej chuti a zamaškrtiť si na tejto neodolateľnej dobrote!

Odporúčame: Lahodné banánové lievance – chutná dobrota nielen pre deti

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

16 komentárov

Mária Slováková

Mária Slováková

19.04.2021 13:02

No skrátka mňam. Takéto nepečené dezerty a torty zbožňujem.

Vaše meno:

Katarína Kačuriková

Katarína Kačuriková

20.04.2021 09:42

Aj my, pretože sú jednoduché a rýchle ;)

Leona Bašistová

Leona Bašistová

19.04.2021 13:18

Fantastický dezert ku kávičke...spolu s nepečenou piškótovou tortou s jogurtom sú tieto dva koláčiky úplne top dezert :))

Vaše meno:

Katarína Kačuriková

Katarína Kačuriková

20.04.2021 09:40

Ó áno, piškótová torta je najlepšia nepečená pochúťka :)

Pavlína Vaksmundská

Pavlína Vaksmundská

19.04.2021 13:19

Mňaaaaam .. Robievam tiež tento fajný koláčik ..

Vaše meno:

Marie Gutmannová

Marie Gutmannová

19.04.2021 15:12

Úplne som na tento receptík zabudla. Ďakujem za pripomenutie, je to mňamka.

Vaše meno:

Katarína Šmidová

Katarína Šmidová

19.04.2021 15:53

Vyzerá to fantasticky, určite vyskúšam.

Vaše meno:

Simona Paľovčíková

Simona Paľovčíková

20.04.2021 13:59

Ďakujem, pošlite nám potom výsledok a radi ho prezdieľame aj u nás. :-)

Katarína Konečná

Katarína Konečná

19.04.2021 18:07

už som ho dávno nerobila, už viem aký bude nedeľný dezert

Vaše meno:

Katarína Kačuriková

Katarína Kačuriková

20.04.2021 09:41

Super, potom nám pošlite fotku - veľmi rady ju prezdieľame u nás na sociálnych sieťach :)

Mária Reibergerová

Mária Reibergerová

19.04.2021 18:28

robievam ju doma, je to veľmi jednoduchý, rýchly a chutný koláčik

Vaše meno:

Simona Paľovčíková

Simona Paľovčíková

20.04.2021 13:59

Veru je, jednoduchšie sú tie najlepšie. :-)

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

19.04.2021 23:11

vyzerá dobre

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

20.04.2021 07:27

Rýchly a chutný dezert.

Vaše meno:

Veronika Kupcová

Veronika Kupcová

20.04.2021 10:08

fantastický dezert...rýchly a veľmi chutný

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

20.04.2021 12:14

Hneď by som si dala ku kávičke.

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

20.04.2021 14:33

Vyzera fantasticky!

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

20.04.2021 21:55

Ten vyzerá fantasticky...mňam. Preglgam naprázdno :-D

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

21.04.2021 13:54

Jednoduché, rýchle, dobré

Vaše meno:

Helena Vojteková

Helena Vojteková

23.04.2021 12:25

Toto máme odskúšané, vyzerá efektne a chutí famózne

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

14.11.2021 13:53

Mamina ho robieva je skvelý

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.