K poobednej káve sa priam žiada niečo sladké. Ideálne rýchly a chutný dezert, nad ktorým nestrávite v kuchyni hodiny. Veľmi vďačnou voľbou sú preto nepečené dezerty, ktoré stačí nechať iba stuhnúť v chladničke. My si dnes taký jeden pripravíme. Ochutnali ste už niekedy krémovú striešku z keksov? Ak nie, mali by ste to čo najskôr napraviť. Chuť tohto lahodného dezertu s tvarohom si zamilujete!
Tento jednoduchý a chutný dezert viete pripraviť z mála ingrediencií a za minimum času. Týmto dezertom ulahodíte nielen svojim chuťovým bunkám. Určite si na ňom pochutná aj prípadná návšteva.
Na striešku budeme potrebovať
- 2 balenia BB keksov – kakaové a biele cereálne (z každého spotrebujete cca polovicu, ak nechcete farby striedať, stačí vám jedno balenie)
Na krém
- 125 gramov masla
- 125 gramov jemného krémového tvarohu
- 2 dcl mlieka
- 1 Zlatý klas
- 100 gramov kryštálového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
Na ozdobenie
- Čokoláda na varenie
- Čučoriedky
- 1 – 2 banány
Postup
Menší plech vystelieme alobalom. Následne naň začneme ukladať keksy. Vytvoríme z nich tri rady a farby keksov striedame tak, aby boli ako šachovnica. Potom si pripravíme krém. V mlieku rozpustíme kryštálový a vanilkový cukor. Po zovretí mlieka primiešame Zlatý klas, ktorý sme si rozrobili v troche mlieka. Do vychladnutého pudingu postupne zapracujeme nastrúhané maslo a tvaroh. Hrudkám v kréme sa vyhneme tak, že zmes poriadne vyšľaháme mixérom. Krém nie je potrebné nechať stuhnúť v chladničke, môžeme ho rovno nanášať na keksy.
Na celú plochu keksov nanášame krém rovnomerne metličkou. Na stredný pás keksov potom naukladáme banán (my sme banán rozpolili, ale pokojne použite 1 – 2 celé banány). K banánom sme ešte pridali čučoriedky a krém ozdobili nasekanými hoblinkami čokolády. Striešku vytvoríme z krajných radov keksov, pomôcť si môžeme aj alobalom, ktorý začneme po stranách opatrne zdvíhať. Krém je dostatočne tuhý, takže ľahko vytvoríme striešku, ktorá drží. Striešku ešte jemne pritlačíme z oboch strán, zabalíme do alobalu a necháme stuhnúť aspoň dve – tri hodiny (ak sa neponáhľate, tak aj do druhého dňa). Potom už striešku len ozdobíme podľa chuti. My sme použili rozpustenú čokoládu, čučoriedky a striebornú posýpku. Fantázii sa však medze nekladú.
Po stuhnutí čokolády nám už zostáva len uvariť dobrú kávu podľa vašej chuti a zamaškrtiť si na tejto neodolateľnej dobrote!
Odporúčame: Lahodné banánové lievance – chutná dobrota nielen pre deti