Krupicu obľubuje skoro každý a tak som z nej pripravila takýto skvelý dezert.
Na raňajky skvelé prekvapenie pre milovaných, ale verím, že aj detičky si ich zamilujú!
S rôznym ovocím je to úžasná dobrota.
Budeme potrebovať:
- 1 liter mlieka
- 10 lyžíc detskej krupice
- 1 balík vanilkového cukru Dr. Oetker
- 1 lyžica Sweet family hnedého cukru
- 2 vajíčka
- nastrúhaná citrónová kôra
- hladká múka a strúhanka na obaľovanie
- hocijaké ovocie
Odporúčame vyskúšať: Domáci recept: Tvarohovo-pomarančové guličky s proteínom
Postup prípravy:
Celý postup je veľmi nenáročný – vo väčšom hrnci dáme zovrieť mlieko s cukrami a potom pridáme krupicu a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Dva menšie plechy alebo keramické misky vystelieme potravinárskou fóliou a krupicu do nich nalejeme cca aby bola hrúbka 1 cm (mne to vyšlo na jeden plech 20 x 30 cm a polovicu 20 cm plechu). Necháme úplne vychladnúť (môžete uložiť aj do chladničky). Pripravíme si misky na obaľovanie – do jednej rozbijeme vajíčka a pridáme citrónovú kôru a pol balíka vanilkového cukru a vyšľaháme vidličkou, do ďalšej misy dáme hladkú múku a do poslednej strúhanku. Do hlbšej panvice nalejeme olej (cca 1 liter) a na strednej teplote zohrievame. Vychladnutú krupicu vyklopíme na papier na pečenie a vykrajujeme z nej srdiečka. Tie potom obalíme v múke, vajíčku a strúhanke a vypražíme do zlatova. Necháme odkvapkať zvyšný olej na utierke a podávame s ovocím a posypané práškovým cukrom. (pri vykrajovaní vám ostanú zbytky “cesta” tak tie buď len tak zjedzte alebo tiež vypražte).
Odporúčame vyskúšať: Domáci recept: Mini vianočky
Zdroj: www.angiebakes.com