Japonský cheesecake len z 3 ingrediencií: S ovocím chutí najlepšie

Poďme si spolu zamaškrtiť na v súčasnej dobe obľúbenom zákusku, akým je cheesecake. Na zákusku, ktorý sa dá pripraviť na množstvo rôznych spôsobov. Veľmi obľúbený je čokoládový cheesecake, jahodový cheesecake, no oplatí sa ochutnať možno aj netradičnú kombináciu chutí, akú ponúka avokádový cheesecake.

Tento zákusok sa dá pripraviť rôznymi spôsobmi – buď ako nepečený dezert so základom z podrvených keksíkov alebo ako pečený zákusok s rôznymi druhmi syra, na ktorom si pochutná každý. Niektoré recepty sú trochu komplikovanejšie a iné o niečo jednoduchšie. A práve ten dnešný je pomerne jednoduchý a skvelé na ňom je, že je bez múky a potrebujete naň len 3 základné ingrediencie. Má bohatú chuť, ktorá by sa možno dala prirovnať k piškótovému cestu, no rozdiel je v čokoláde, ktorá tvorí jeho základ. Dosť bolo slov, upečte si tento cheesecake a posúďte sami, či jeho chuť za to stojí.

jednoduchý cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Na japonský cheesecake potrebujeme:

  • 250 g bielej čokolády
  • 200 g cream cheese (smotanového krému)
  • 7 väčších vajec

Rúru si dajte vyhriať na 160 °C. Pripravte si tortovú formu, ktorú vysteľte papierom na pečenie.

Do odolnej misky si nalámte čokoládu, pridajte smotanový syr a nechajte ich pomaly roztopiť vo vodnom kúpeli. Miešajte dovtedy, kým sa čokoláda a syr nespojí. Odstráňte z ohňa a nechajte aspoň 10 minút vychladnúť. Oddeľte si bielky od žĺtkov a žĺtky vmiešajte do čokoládovo-smotanovej zmesi. Z bielkov si vyšľahajte sneh a postupne ho zamiešajte do pripravenej zmesi.

Hotové cesto vylejte do pripravenej tortovej formy. Formu obaľte z vonkajšej strany alobalom, preložte na plech na pečenie a podlejte vodou (cca do polovice tortovej formy). Pečte približne 1 hodinu alebo dovtedy, kým cheesecake nebude upečený dozlatista. Po upečení ho necháme vychladnúť. 

Pred podávaním môžete cheesecake potrieť mascarpone alebo šľahačkou a dozdobiť čerstvými čučoriedkami, jahodami, malinami alebo iným ovocím podľa vlastného výberu.

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

1 komentár

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

07.05.2022 06:41

tak tento recept je niečo pre mňa..ukladám

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.