Poďme si spolu zamaškrtiť na v súčasnej dobe obľúbenom zákusku, akým je cheesecake. Na zákusku, ktorý sa dá pripraviť na množstvo rôznych spôsobov. Veľmi obľúbený je čokoládový cheesecake, jahodový cheesecake, no oplatí sa ochutnať možno aj netradičnú kombináciu chutí, akú ponúka avokádový cheesecake.
Tento zákusok sa dá pripraviť rôznymi spôsobmi – buď ako nepečený dezert so základom z podrvených keksíkov alebo ako pečený zákusok s rôznymi druhmi syra, na ktorom si pochutná každý. Niektoré recepty sú trochu komplikovanejšie a iné o niečo jednoduchšie. A práve ten dnešný je pomerne jednoduchý a skvelé na ňom je, že je bez múky a potrebujete naň len 3 základné ingrediencie. Má bohatú chuť, ktorá by sa možno dala prirovnať k piškótovému cestu, no rozdiel je v čokoláde, ktorá tvorí jeho základ. Dosť bolo slov, upečte si tento cheesecake a posúďte sami, či jeho chuť za to stojí.
Vyskúšaj aj: Zdravý recept: Famózny Raw jahodový cheesecake
Na japonský cheesecake potrebujeme:
- 250 g bielej čokolády
- 200 g cream cheese (smotanového krému)
- 7 väčších vajec
Rúru si dajte vyhriať na 160 °C. Pripravte si tortovú formu, ktorú vysteľte papierom na pečenie.
Do odolnej misky si nalámte čokoládu, pridajte smotanový syr a nechajte ich pomaly roztopiť vo vodnom kúpeli. Miešajte dovtedy, kým sa čokoláda a syr nespojí. Odstráňte z ohňa a nechajte aspoň 10 minút vychladnúť. Oddeľte si bielky od žĺtkov a žĺtky vmiešajte do čokoládovo-smotanovej zmesi. Z bielkov si vyšľahajte sneh a postupne ho zamiešajte do pripravenej zmesi.
Hotové cesto vylejte do pripravenej tortovej formy. Formu obaľte z vonkajšej strany alobalom, preložte na plech na pečenie a podlejte vodou (cca do polovice tortovej formy). Pečte približne 1 hodinu alebo dovtedy, kým cheesecake nebude upečený dozlatista. Po upečení ho necháme vychladnúť.
Pred podávaním môžete cheesecake potrieť mascarpone alebo šľahačkou a dozdobiť čerstvými čučoriedkami, jahodami, malinami alebo iným ovocím podľa vlastného výberu.