My im jednoducho nevieme odolať! A na bublanine si dokážeme pochutnať kedykoľvek. Bublanina je totižto taká univerzálna, že do nej môžete pridať čerstvé ovocie, ale aj mrazené či zavárané. Dokonca na bublanine milujeme, že zakaždým môže byť iná. Jeden týždeň ju môžete spraviť so slivkami, ďalší s marhuľami a inokedy zase s čučoriedkami. Cesto je univerzálne, tak je len na vás, aké ovocie pridáte.
Bublanina s ovocím patrí medzi naše najobľúbenejšie dezerty
Ovocná bublanina s čučoriedkami je lahodný dezert, ktorý určite osloví všetkých milovníkov sladkostí. Tento jednoduchý recept je skvelým spôsobom, ako využiť sezónne ovocie a vytvoriť lahodný dezert pre celú rodinu.
Na prípravu bublaniny budete potrebovať klasické suroviny ako múku, vajcia, mlieko, cukor a maslo. Ku klasickému cestu pridáme čučoriedky, ktoré dodajú dezertu lahodnú chuť a farbu.
Po vychladnutí môžete bublaninu ozdobiť šľahačkou, čerstvými čučoriedkami alebo posypať práškovým cukrom. Ovocná bublanina s čučoriedkami je skvelý dezert na každú príležitosť, či už na rodinnú oslavu alebo na obed s priateľmi. Vyskúšajte tento recept a určite vás poteší svojou jedinečnou chuťou a vôňou ovocia.
Jedinečná čučoriedková bublanina chutí skvelo počas celého roka!
Ako už názov hovorí, my sme tentokrát volili čučoriedky, ktoré majú pomerne vysoký antioxidačný účinok. Tiež obsahujú viaceré vitamíny (A, E, C, B1, B2, B6), kyselinu listovú, železo, zinok, meď, horčík i betakarotén.
Odporúčame: Slivkové gule zo zemiakové cesta: Dopraj si lahodný obed!
Ovocná bublanina s čučoriedkami - ingrediencie
- 2 vajíčka
- 250 g polohrubej múky
- 200 g práškového cukru
- 1,5 dcl mlieka
- 1 dcl oleja
- štipku sódy bikarbóny
- ½ balenia prášku do pečiva
- čučoriedky
Bublanina a ovocie - recept na bublaninu
Vymiešame si vajíčka s práškovým cukrom. Po vymiešaní začneme postupne pridávať mlieko a olej. A opäť dobre vymiešame.
V samostatnej miske si zmiešame všetky ostatné sypké ingrediencie. Teda múku, prášok do pečiva a sódu. Sypkú zmes začneme postupne primiešavať k mokrej zmesi a vytvoríme si bublaninové cesto. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto poukladáme čučoriedky a bublaninu pečieme pri 180 °C približne 30 až 40 minút.
Zaujme ťa: Polievka zo sladkých zemiakov, ktorá zaujme svojou špecifickou chuťou
Aktualizované na 26.06.2024
Aktualizovaný článok: 26.06.2024