Jedinečná čučoriedková bublanina, ktorá chutí skvelo počas celého roka

čučoriedková bublanina

My im jednoducho nevieme odolať! A na bublanine si dokážeme pochutnať kedykoľvek. Bublanina je totižto taká univerzálna, že do nej môžete pridať čerstvé ovocie, ale aj mrazené či zavárané. Dokonca na bublanine milujeme, že zakaždým môže byť iná. Jeden týždeň ju môžete spraviť so slivkami, ďalší s marhuľami a inokedy zase s čučoriedkami. Cesto je univerzálne, tak je len na vás, aké ovocie pridáte.

Bublanina s ovocím patrí medzi naše najobľúbenejšie dezerty

Ovocná bublanina s čučoriedkami je lahodný dezert, ktorý určite osloví všetkých milovníkov sladkostí. Tento jednoduchý recept je skvelým spôsobom, ako využiť sezónne ovocie a vytvoriť lahodný dezert pre celú rodinu.

Na prípravu bublaniny budete potrebovať klasické suroviny ako múku, vajcia, mlieko, cukor a maslo. Ku klasickému cestu pridáme čučoriedky, ktoré dodajú dezertu lahodnú chuť a farbu.

Po vychladnutí môžete bublaninu ozdobiť šľahačkou, čerstvými čučoriedkami alebo posypať práškovým cukrom. Ovocná bublanina s čučoriedkami je skvelý dezert na každú príležitosť, či už na rodinnú oslavu alebo na obed s priateľmi. Vyskúšajte tento recept a určite vás poteší svojou jedinečnou chuťou a vôňou ovocia.

Jedinečná čučoriedková bublanina chutí skvelo počas celého roka!

Ako už názov hovorí, my sme tentokrát volili čučoriedky, ktoré majú pomerne vysoký antioxidačný účinok. Tiež obsahujú viaceré vitamíny (A, E, C, B1, B2, B6), kyselinu listovú, železo, zinok, meď, horčík i betakarotén.

Odporúčame:  Slivkové gule zo zemiakové cesta: Dopraj si lahodný obed!

famózna čučoriedková bublanina
Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ovocná bublanina s čučoriedkami - ingrediencie

  • 2 vajíčka
  • 250 g polohrubej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 1,5 dcl mlieka
  • 1 dcl oleja
  • štipku sódy bikarbóny
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • čučoriedky

Bublanina a ovocie - recept na bublaninu

Vymiešame si vajíčka s práškovým cukrom. Po vymiešaní začneme postupne pridávať mlieko a olej. A opäť dobre vymiešame.

V samostatnej miske si zmiešame všetky ostatné sypké ingrediencie. Teda múku, prášok do pečiva a sódu. Sypkú zmes začneme postupne primiešavať k mokrej zmesi a vytvoríme si bublaninové cesto. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto poukladáme čučoriedky a bublaninu pečieme pri 180 °C približne 30 až 40 minút. 

Zaujme ťa: Polievka zo sladkých zemiakov, ktorá zaujme svojou špecifickou chuťou

Čučoriedková bublanina

5

1/5
Zdroj: Redakcia KAMzaKRASU.sk

Aktualizované na 26.06.2024

Aktualizovaný článok: 26.06.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

10 komentárov

Anna Pavlačková

Anna Pavlačková

30.09.2020 13:54

Čučoriedky sú chutné a aj zdravé, koláčik vyzerá byť chutný

Vaše meno:

Adriena Krzeminská

Adriena Krzeminská

30.09.2020 16:19

Niet nad dobrú čučoriedkovú bublaninu.

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

30.09.2020 22:57

Bublanina je nenáročný koláčik,ktorý zvládnu aj menej zdatné cukrárky ako som ja.Zamrazila som si rôzne ovocie ako sú čučoriedky,ríbezle,maliny a v zime sa bude vypekať aj takáto bublaninka...mňam :-)

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

01.10.2020 07:24

Čučoriedkam odolá asi málokto, v takejto bublanine obzvlášť.

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

01.10.2020 09:37

dobrý nápad, už viem čo upečiem na víkend

Vaše meno:

Ivana Hlôšková

Ivana Hlôšková

02.10.2020 02:23

Milujem čučoriedky. Bublanina je jednoduchý, rýchly koláč, ktorý sa dá kombinovať s akýmkoľvek ovocím. Super

Vaše meno:

Mária Reibergerová

Mária Reibergerová

02.10.2020 09:49

koláč, ktorý nesmie chýbať :-).... jednoduchý a chutný

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

24.10.2020 15:03

Mňam hneď by som si ho dal ku káve

Vaše meno:

Mária Liščinská

Mária Liščinská

01.11.2020 22:51

Mňaaam úžasné! Čučoriedky, alebo ako sa v EN nazývajú BLUEBERRIES... milujem či čerstvé, varené, v džeme, komóte. . . v akomkoľvek tvare, chuti, verzii.... nakoľko mám skoro vždy nízke hodnoty železa, dopĺňam si ho v tekutej forme cez čučoriedkový sirup značky Nahrin (odporúčam),... no tento recept je BOMBA! S mojimi malými, nepatrnými obmenami je jednoducho B O Ž S K Ý ..resp. b o ž s k á = tá bublanina!!! ♥

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

06.08.2021 21:41

Robievam je mňam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.