Kto by bol povedal, že vytvoriť snehové pečivo je také jednoduché. Ide o „lakocinku,“ ktorú máte pripravenú v priebehu niekoľkých minút a navyše na ňu nepotrebujete veľké množstvo surovín. Ak z času na čas doma pečiete, tak si pri pusinkách vystačíte s tým, čo už doma určite máte. Snehové pusinky by sme mohli nazvať aj rýchlou a lacnou pochúťkou, ktorá k nám prišla z Francúzska.
Ľahké a nadýchané snehové pusinky sú skvelou maškrtou ku káve, no dokážete nimi zahnať aj chuť na sladké. Tak prečo si nedopriať túto „mňamku,“ keď je taká jednoduchá na prípravu? V priebehu 10 minút budete mať na stole sladké prekvapenie, ktorému sa nedá odolať.
Vyskúšaj tiež: RECEPT: Nadýchané lievance bez kysnutia. Po týchto sa budeš olizovať!
Na pusinky budete potrebovať:
- 1 vaječný bielok
- 300 g práškového cukru
- podľa chuti vanilkový extrakt alebo iná aróma
Do misky nasypeme práškový cukor a pridáme k nemu bielok. Pomocou rúk vyhnetieme hustú hmotu, ktorá bude svojou konzistenciou podobná plastelíne. Pre lepšiu chuť môžete k hmote pridať aj vanilkovú alebo rumovú arómu. Je to len na vás.
Z hmoty si vytvarujeme menšie guľôčky, ktoré uložíme na tanier vystlaný papierom na pečenie alebo papierovým obrúskom. Pozor, na tanier dáme menšie množstvo pusiniek, aby sa nám v mikrovlnke nezlepili. Pusinky vložíme do mikrovlnky a „pečieme“ ich približne 2 – 3 minúty. Dĺžka ich prípravy závisí od výkonu mikrovlnnej rúry. Platí však, že po tom, čo pusinky narastú, trvá asi 30 sekúnd, kým budú prepečené aj z vnútra. Stačí ich poriadne sledovať.