Máte radi sladké, ale zároveň sa snažíte stravovať zdravo? Vyskúšajte si doma pripraviť lahodný mrkvovo-makový dezert.
Vďaka obsahu prospešných látok z maku a mrkvy je tento koláč pre vás výbornou voľbou. Navyše neobsahuje múku, jeho príprava je jednoduchá a rýchla a prísady v ňom si môžete namixovať podľa vašej chuti.
Odporúčame prečítať: Delikatesa - chrumkavé čokoládové suflé s horúcimi jahodami
Odporúčame prečítať: Zdravá maškrta - pečený cícer
Ingrediencie:
- 3 vajíčka
- lyžička trstinového cukru
- pol hrnčeka mletého maku
- pol hrnčeka nastrúhanej mrkvy
- 2 lyžičky kokosového oleja (môže byť aj slnečnicový)
- 3 nastrúhané jablká
- hrsť vlašských orechov pokrájaných na kúsky
- hrsť slnečnicových semienok (semienka podľa vašej chuti)
- môžete pridať aj 1 roztlačený banán, hrsť strúhaného kokosu alebo sušené brusnice
Postup prípravy:
V miske rozšľaháme vajíčko s cukrom do peny. Banán roztlačíme a zmiešame spolu s nastrúhanými jablkami, mrkvami, pomletým makom, kokosovým olejom, slnečnicovými semienkami a vlašskými orechmi.
Pridáme rozšľahané vajíčko a vymiešame do hladka, aby sa nám všetky ingrediencie spojili. Podľa chuti môžeme pridať viac orieškov či semienok. Cesto vylejeme do guľatej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút, pokiaľ nebude mať koláč zlatistý nádych.
Odporúčame prečítať: 5 tipov na fit raňajky, z ktorých nepriberiete
Po upečení necháme vychladnúť a vrch môžeme ozdobiť orechmi. Váš koláč bude vláčny, šťavnatý a chutný.
Dobrú chuť!
www.kristinacechova.cz, justgoldfishie.blogspot.sk, dobruchut.azet.sk