Lahodné banánové lievance – chutná dobrota nielen pre deti

banánové lievance

Variť našim najmenším dá občas zabrať. Sladkým obedom či večerou však ulahodíte väčšine detí. Ak vám navyše nezostáva na prípravu jedla veľa času, siahnite po tomto jednoduchom, no lahodnom recepte. Banánové lievance sú skrátka na zjedenie. Sladké, chutné a nesmierne voňavé. Garantujeme vám, že najbližšie už budete pripravovať dvojnásobnú dávku nielen pre deti, ale aj pre seba.

Tento jednoduchý a chutný pokrm ponúka nielen výživnú hodnotu, ale aj rýchlu a nenáročnú prípravu, čo ho robí ideálnym pre zaneprázdnené rána. Vďaka sladkosti banánov sa lievance stávajú prirodzene sladkými bez potreby pridávať veľké množstvo cukru, čo je výhodné pre tých, ktorí sa snažia obmedziť svoj príjem cukru.

Príprava banánových lievancov je nielen rýchla, ale aj zábavná. Ide o skvelý spôsob, ako zapojiť deti do kuchyne a spoločne si užiť prípravu zdravých a chutných raňajok. Môžete experimentovať s rôznymi polevami a prílohami – od javorového sirupu a čerstvého ovocia po jogurt alebo orechové maslá. Ako pripraviť výborné banánové lievance?

Odporúčame: Sladký obed pre deti: Jablkovo-škoricový ryžový nákyp

najlepšie lievance Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na prípravu lievancov budete potrebovať:

  • 1 väčší banán

  • asi 1/3 menšieho pohára hladkej či špaldovej múky

  • 1 vajíčko

  • Za hrsť čučoriedok (chutné budú aj maliny)

Poznámka redakcie: Vhodné od 1 roka (po zavedení celého vajíčka, menším deťom pridajte iba žĺtok)

Odporúčame: Recept na marhuľový džem: Skús netradičné variácie, ktoré ťa dostanú!

recept na banánové lievance Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Pripravte chutné banánové lievance podľa receptu

Banán si roztlačíme vidličkou na kašu. Skvelé sú prezreté banány, ktoré lievance dokonale osladia. Pridáme k nemu vajíčko a celú zmes premiešame. Postupne prisypávame múku, kým nevznikne cesto. S múkou to netreba preháňať, aby neboli lievance príliš múčne. Do cesta nakoniec primiešame pokrájané čučoriedky.

Na panvici roztopíme malý kúsok masla a lyžicou vytvárame okrúhle lievance. Necháme piecť z jednej aj z druhej strany niekoľko minút dozlatista. Hotové lievance môžeme podávať napríklad s čerstvým ovocím. Tieto chutné lievance výborne chutia aj na druhý deň.

TIP REDAKCIE – skúste naše banánové lievance len z 3 surovín:

Recept na banánové lievance z ovsených vločiek pre väčšie detičky

Ingrediencie: 

  • 1 vajce

  • 1 väčší banán (ideálne sú dostatočne zrelé banány)

  • 40 g ovsených vločiek

  • trochu mletej škorice

  • 2 PL kúskov horkej čokolády

  • kokosový olej na praženie (alebo iný rastlinný olej)

Postup: Banán si v miske rozpučíme a pridáme vajíčko, pomleté ovsené vločky, mletú škoricu a čokoládové kúsky. Vymiešame cesto, z ktorého na panvici s kokosovým olejom pražíme lievančeky. Upečené lievance môžeme podávať napríklad s čerstvým ovocím alebo domácim džemom. Avšak, chutné sú aj lievance bez náplne. Dobrú chuť.

Ďalšie recepty na lievance na raňajky:

Článok aktualizovaný 13.6.2024

13 komentárov
Lucia Valková

Lucia Valková

03.03.2021 20:59

Takéto podobné robím,je to mňamka!

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

04.03.2021 11:15

robievam dva druhy banánových lievancov, vyskúšam aj tento

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

05.03.2021 14:52

Mám ich rád mňam

Vaše meno:

Adriena Krzeminská

Adriena Krzeminská

05.03.2021 21:19

Robievam na raňajky.

Vaše meno:

Zdenka Slahučková

Zdenka Slahučková

10.03.2021 00:05

Skúšala som len banánové palacinky, ale vyzerajú lákavo.

Vaše meno:

Natália Šugrová

Natália Šugrová

16.03.2021 17:12

Výborné, musela som hneď dorobiť aj druhú dávku :)

Vaše meno:

Dominika Molnárová

Dominika Molnárová

05.04.2021 14:42

Rýchle, chutné a bez zbytočného bordelu :)

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

17.11.2021 09:53

Robievam ich moja dcérka Rebećka ich má rada

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

28.03.2023 16:20

Jednoduché , rýchle a dobré

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

30.03.2023 20:31

Určite vyskúšam

Vaše meno:

Helena Povalova

Helena Povalova

01.04.2023 18:49

Recept na lievance vyzerá fajn. Už sa teším, kedy ich pripravím.

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

03.04.2023 13:20

sú výborné, robím podobne aj s jablkami

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

24.07.2023 21:16

Hneď by som si dal lievance

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE