Variť našim najmenším dá občas zabrať. Sladkým obedom či večerou však ulahodíte väčšine detí. Ak vám navyše nezostáva na prípravu jedla veľa času, siahnite po tomto jednoduchom, no lahodnom recepte. Banánové lievance sú skrátka na zjedenie. Sladké, chutné a nesmierne voňavé. Garantujeme vám, že najbližšie už budete pripravovať dvojnásobnú dávku nielen pre deti, ale aj pre seba.
Tento jednoduchý a chutný pokrm ponúka nielen výživnú hodnotu, ale aj rýchlu a nenáročnú prípravu, čo ho robí ideálnym pre zaneprázdnené rána. Vďaka sladkosti banánov sa lievance stávajú prirodzene sladkými bez potreby pridávať veľké množstvo cukru, čo je výhodné pre tých, ktorí sa snažia obmedziť svoj príjem cukru.
Príprava banánových lievancov je nielen rýchla, ale aj zábavná. Ide o skvelý spôsob, ako zapojiť deti do kuchyne a spoločne si užiť prípravu zdravých a chutných raňajok. Môžete experimentovať s rôznymi polevami a prílohami – od javorového sirupu a čerstvého ovocia po jogurt alebo orechové maslá. Ako pripraviť výborné banánové lievance?
Odporúčame: Sladký obed pre deti: Jablkovo-škoricový ryžový nákyp
Na prípravu lievancov budete potrebovať:
1 väčší banán
asi 1/3 menšieho pohára hladkej či špaldovej múky
1 vajíčko
Za hrsť čučoriedok (chutné budú aj maliny)
Poznámka redakcie: Vhodné od 1 roka (po zavedení celého vajíčka, menším deťom pridajte iba žĺtok)
Odporúčame: Recept na marhuľový džem: Skús netradičné variácie, ktoré ťa dostanú!
Pripravte chutné banánové lievance podľa receptu
Banán si roztlačíme vidličkou na kašu. Skvelé sú prezreté banány, ktoré lievance dokonale osladia. Pridáme k nemu vajíčko a celú zmes premiešame. Postupne prisypávame múku, kým nevznikne cesto. S múkou to netreba preháňať, aby neboli lievance príliš múčne. Do cesta nakoniec primiešame pokrájané čučoriedky.
Na panvici roztopíme malý kúsok masla a lyžicou vytvárame okrúhle lievance. Necháme piecť z jednej aj z druhej strany niekoľko minút dozlatista. Hotové lievance môžeme podávať napríklad s čerstvým ovocím. Tieto chutné lievance výborne chutia aj na druhý deň.
TIP REDAKCIE – skúste naše banánové lievance len z 3 surovín:
Recept na banánové lievance z ovsených vločiek pre väčšie detičky
Ingrediencie:
1 vajce
1 väčší banán (ideálne sú dostatočne zrelé banány)
40 g ovsených vločiek
trochu mletej škorice
2 PL kúskov horkej čokolády
kokosový olej na praženie (alebo iný rastlinný olej)
Postup: Banán si v miske rozpučíme a pridáme vajíčko, pomleté ovsené vločky, mletú škoricu a čokoládové kúsky. Vymiešame cesto, z ktorého na panvici s kokosovým olejom pražíme lievančeky. Upečené lievance môžeme podávať napríklad s čerstvým ovocím alebo domácim džemom. Avšak, chutné sú aj lievance bez náplne. Dobrú chuť.
Ďalšie recepty na lievance na raňajky:
Článok aktualizovaný 13.6.2024
Aktualizovaný článok: 13.06.2024