Jesenné tekvicové lievance, ktoré ťa dostanú svojou chuťou

Niet nad recepty z Hokkaido tekvice. Práve táto tekvica kraľuje jesennému obdobiu. A tak si mnohí z nás nedokážu odpustiť klasickú tekvicovú polievku. Z nápojov si mnohí zamilovali pumpkin spice latte, do ktorého sa pridáva tekvicové korenie. To si môžete aj sami vyrobiť, a to len z 5 ingrediencií, ktoré dozaista máte doma.

Ak máte k dispozícii tekvicové pyré, tak predpokladáme, že ste ho už skúsili pridať do rôznych zákuskov. Najčastejšie sa v mnohých domácnostiach pripravujú tekvicové muffiny. Ale aj lievance.

Patríte k milovníkom sladkých raňajok? Tak v tom prípade si určite často pripravujete práve lievance alebo palacinky. Ak je to tak, odporúčame ochutnať aj tekvicové lievance, ktoré majú jednoznačne zaujímavú chuť.

Vyskúšaj aj: Najlepšia tekvicová bábovka: Táto dobrota jednoducho patrí k jeseni!

Na lievance z tekvice Hokkaido potrebujeme:

  • 300 g hladkej múky
  • 2 vajíčka
  • 350 ml mlieka
  • 200 g tekvicového pyré
  • 30 g trstinového cukru
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžičku škorice
  • 1 lyžičku sódy bikarbóny
  • 1 lyžičku prášku do pečiva

Ako prvé sa pustite do prípravy tekvicového pyré, teda v prípade, že ste ho nezohnali v obchode. Stačí len tekvicu Hokkaido poriadne poumývať, nakrájať na menšie kúsky, upiecť v rúre a rozmixovať. Tekvicu pečieme na 200 °C približne 45 minút. Z jednej tekvice (v závislosti od veľkosti) získate väčšie množstvo tekvicového pyré. Časť teda použite na prípravu týchto lievancov a zvyšok môžete zmiešať s vývarom a rozmixovať – takáto hokkaido polievka poteší kedykoľvek.

A teraz sa poďme pustiť do prípravy lievancov. Oddelíme si bielky od žĺtkov. V miske vymiešame žĺtky s cukrom, škoricou a soľou. Pridáme tekvicové pyré, mlieko, múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu.

V extra miske si vymiešame bielky na tuhý sneh. Následne hotový sneh primiešame do pripravenej zmesi na lievance. Vmiešavame zľahka, aby lievance boli krásne nadýchané. Odporúčame do cesta na lievance zamiešať aj trochu tekvicového korenia.

Pripravíme si panvicu na lievance. Zľahka ju vymastíme olejom a postupne pečieme lievance. Opečieme ich z oboch strán. Hotové lievance podávame natreté džemom alebo bielym jogurtom. Na záver ich polejte javorovým sirupom a dozdobte orieškami podľa vlastného výberu. Prajeme dobrú chuť!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Pavlína Vaksmundská

Pavlína Vaksmundská

31.10.2022 20:02

Super nápad. Dakujem .. Z tekvice spravím hned dve jedlá , aj polievku ,aj lievance.. Akurát som si včera urobila lievance - recept s jogurtom .. Boli mňaaam .. Určite nabudúce vyskúšam tekvicové ;-)

Vaše meno:

Judita Jusková

Judita Jusková

02.11.2022 10:57

Super nápad, až som vyhladla :)

Vaše meno:

Janka Komadova

Janka Komadova

03.11.2022 06:04

Zaujímavý recept rada vyskúšam

Vaše meno:

Anna Vargová

Anna Vargová

03.11.2022 20:19

Tekvicové lievance som ešte neskúšala. Recept sa mi páči, skúsim si ich pripraviť.

Vaše meno:

Vlasta Mäsiarová

Vlasta Mäsiarová

13.11.2022 11:20

Z tekvice Hokkaido pečiem, varim, ale lievance som ešte nerobila. Určite recept vyskúšam.

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

15.11.2022 13:09

Zaujímavý recept , páči sa mi

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.