Niet nad recepty z Hokkaido tekvice. Práve táto tekvica kraľuje jesennému obdobiu. A tak si mnohí z nás nedokážu odpustiť klasickú tekvicovú polievku. Z nápojov si mnohí zamilovali pumpkin spice latte, do ktorého sa pridáva tekvicové korenie. To si môžete aj sami vyrobiť, a to len z 5 ingrediencií, ktoré dozaista máte doma.
Ak máte k dispozícii tekvicové pyré, tak predpokladáme, že ste ho už skúsili pridať do rôznych zákuskov. Najčastejšie sa v mnohých domácnostiach pripravujú tekvicové muffiny. Ale aj lievance.
Patríte k milovníkom sladkých raňajok? Tak v tom prípade si určite často pripravujete práve lievance alebo palacinky. Ak je to tak, odporúčame ochutnať aj tekvicové lievance, ktoré majú jednoznačne zaujímavú chuť.
Vyskúšaj aj: Najlepšia tekvicová bábovka: Táto dobrota jednoducho patrí k jeseni!
Zdroj: Depositphotos
Na lievance z tekvice Hokkaido potrebujeme:
- 300 g hladkej múky
- 2 vajíčka
- 350 ml mlieka
- 200 g tekvicového pyré
- 30 g trstinového cukru
- ½ lyžičky soli
- 1 lyžičku škorice
- 1 lyžičku sódy bikarbóny
- 1 lyžičku prášku do pečiva
Ako prvé sa pustite do prípravy tekvicového pyré, teda v prípade, že ste ho nezohnali v obchode. Stačí len tekvicu Hokkaido poriadne poumývať, nakrájať na menšie kúsky, upiecť v rúre a rozmixovať. Tekvicu pečieme na 200 °C približne 45 minút. Z jednej tekvice (v závislosti od veľkosti) získate väčšie množstvo tekvicového pyré. Časť teda použite na prípravu týchto lievancov a zvyšok môžete zmiešať s vývarom a rozmixovať – takáto hokkaido polievka poteší kedykoľvek.
A teraz sa poďme pustiť do prípravy lievancov. Oddelíme si bielky od žĺtkov. V miske vymiešame žĺtky s cukrom, škoricou a soľou. Pridáme tekvicové pyré, mlieko, múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu.
V extra miske si vymiešame bielky na tuhý sneh. Následne hotový sneh primiešame do pripravenej zmesi na lievance. Vmiešavame zľahka, aby lievance boli krásne nadýchané. Odporúčame do cesta na lievance zamiešať aj trochu tekvicového korenia.
Pripravíme si panvicu na lievance. Zľahka ju vymastíme olejom a postupne pečieme lievance. Opečieme ich z oboch strán. Hotové lievance podávame natreté džemom alebo bielym jogurtom. Na záver ich polejte javorovým sirupom a dozdobte orieškami podľa vlastného výberu. Prajeme dobrú chuť!