Akékoľvek peny sú aktuálne v obľube. Dajú sa veľmi rýchlo pripraviť, preto sú takou tou rýchlou pochúťkou, ktorou môžete pohostiť aj vašu nečakanú návštevu. Ak preferujete zdravšiu variantu, tak vyskúšať môžete avokádovo-čokoládový mousse, ktorý poteší všetkých priaznivcoch zdravých maškŕt.
V dnešnej dobe medzi zdravšie alternatívy zdravých pochúťok môžeme zaradiť aj cícer. Áno, ide o strukovinu, z ktorej sa vyrába hummus (mimochodom skvelý je aj čokoládový hummus), ale ani nálev z cíceru nie je na zahodenie. Dá sa krásne vyšľahať a vytvoriť z neho pena, ktorú si môžete dochutiť podľa vlastných predstáv. A práve v dnešnom recepte využijeme nálev z cíceru. Tak poďme na to!
Odporúčame: Vynikajúce hrnčekové jablkové muffiny: Skvelé na desiatu aj ku káve!
Na penu budete potrebovať:
- 100 g horkej čokolády
- 1 plechovku cíceru s nálevom
- 2 lyžičky javorového sirupu (môže byť aj med)
- 1 lyžičku kávového extraktu (poprípade zalievanú kávu)
V tomto recepte budeme potrebovať len nálev z cícera, preto si ho precedíme a samotný cícer môžeme použiť v nejakom inom chutnom recepte. Cícerový nálev má jednu skvelú výhodu – je takmer bez chuti a dá sa skvelo vymiešať do peny, rovnako ako bielka. Nálev si teda vyšľaháme do peny a následne pridáme javorový sirup i kávový extrakt. Ak nemáme kávový extrakt, tak môžete pridať pár lyžičiek zalievanej kávy. Poprípade môžete zvoliť toping s inou príchuťou – je to len na vás.
Medzitým si dáme nad paru roztopiť čokoládu a následne ju necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Napokon ju primiešame k už vytvorenej pene. Penu rozdelíme do pohárov alebo misiek a dáme ju stuhnúť do chladničky. Penu môžete podávať s čokoládovými hoblinkami, s čerstvými malinami alebo iným ovocím, s mätou a pod.