Nepečený banánovo-karamelový zákusok známy ako banoffee pie

Nepečený zákusok s lahodnou krustou zo sušienok a masla, čo je v podstate aj základ pre nepečený cheesecake, ktorý je v našich končinách veľmi obľúbený. Banoffee pie je veľmi jednoduchý na prípravu – jedine, čo vám môže zabrať viac času je varenie kondenzovaného mlieka. Inak je zákusok pripravený raz-dva a jeho chuť dostane do kolien úplne každého.

Vďaka zrelým banánom je veľmi chutný a sladký, preto nie je potrebné doň pridávať cukor. A, samozrejme, aj kondenzované mlieko mu pridáva na sladkosti. Ak ste ho ešte nikdy nejedli, tak si ho pripravte podľa nesledujúceho receptu.

nepečený banánový koláč

Zdroj: Shutterstock®

Na banoffee pie budete potrebovať:

  • 200 g maslových sušienok
  • 80 g masla
  • 1 plechovku kondenzovaného mlieka
  • cca 4 ks zrelého banánu
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • čokoládu

Najskôr si dáme skaramelizovať kondenzované mlieko. Do hrnca dáme vodu, do ktorej ponoríme celú plechovku a varíme približne 2 hodiny. Uvarené kondenzované mlieko necháme vychladnúť. Ak si to chcete zjednodušiť, tak v obchode môžete siahnuť priamo po karamelovom kondenzovanom mlieku.

Maslové sušienky si rozdrvíme v mažiari alebo ich rozmixujeme v mixéri. Maslo si dáme roztopiť a zmiešame ho s rozdrvenými sušienkami. Takto pripraveným „cestom“ vystelieme dno a rovnako aj boky tortovej formy. Formu dáme do chladničky, aby nám základ stuhol.

Na stuhnutý korpus vylejeme karamelizované kondenzované mlieko a naukladáme na kolieska nakrájané banány. Opäť dáme do chladničky stuhnúť. Na záver vymiešame šľahačku, ktorú navrstvíme na zákusok. Ak máte v zásobe čokoládu (bielu, mliečnu alebo horkú) tak ju môžete dať roztopiť nad paru a navrstviť na zákusok ešte pred vrstvou šľahačky. Samozrejme, zákusok musí byť vychladený predtým, než naň natriete šľahačku, aby sa vám vplyvom teplej čokolády neroztopila. Prajeme vám príjemné maškrtenie.

Tip od nás: Ak viete, že zákusok „nepadne za vlasť“ hneď v ten deň, keď ho pripravujete, tak pokvapkajte banány citrónovou šťavou, aby len tak rýchlo nezhnedli. A ak máte radi kávovú chuť, tak vymiešajte šľahačku s kávou.

Odporúčame: Slivkové buchty: S týmto receptom sa ti ľahko podaria

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

8 komentárov

Katarína Konečná

Katarína Konečná

19.05.2021 18:40

vyzerá výborne, ešte som taký nerobila, určite vyskúšam

Vaše meno:

Natália Hrušková

Natália Hrušková

20.05.2021 20:07

Vyzerá skvele. Určite skúsim

Vaše meno:

Zdenka Sabanošová

Zdenka Sabanošová

20.05.2021 21:09

Mňam

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

21.05.2021 00:28

vyzerá dobre

Vaše meno:

Katarína Šmidová

Katarína Šmidová

21.05.2021 07:41

Asi bude veľmi sladký pre nás, ale chcela by som ho vyskúšať

Vaše meno:

Katarína Kačuriková

Katarína Kačuriková

02.06.2021 13:47

Áno, je sladší, keďže doň ide celá plechovka Salka, ale stojí rozhodne za to :)

Miška Hazuchová

Miška Hazuchová

21.05.2021 09:40

Vyskúšala som tento recept a môžem len odporučiť.
Koláč sladký ale my taký mame radi

Vaše meno:

Katarína Kačuriková

Katarína Kačuriková

02.06.2021 13:48

Tak to nás teší :)

Jana Čipková

Jana Čipková

21.05.2021 23:52

Vyzerá veľmi lákavo, ale aj ako kalorická bomba.

Vaše meno:

Katarína Kačuriková

Katarína Kačuriková

02.06.2021 13:48

Nič pre tých, ktorí držia diétu - aj keď, občas sa oplatí zhrešiť. Či nie?

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

23.05.2021 14:28

Mňam, vyzerá fantasticky! Musím vyskúšať....

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.