Recept na bábovku trochu inak: Takto jej dodáš sviežosť!

Ak sa zubami-nechtami držíte osvedčenej klasiky a už roky bábovku pripravujete výlučne podľa jediného receptu, dnes vás zrejme príliš neohúrime. Recept na bábovku trochu inak, ktorý sme vypátrali, však určite stojí za pozornosť a ešte lepšie – za vyskúšanie. Stále totiž pôjde o bábovku, ale oveľa sviežejšiu, zdravšiu a menej suchú, než na akú sme bežne zvyknuté. Tak čo, vyskúšate?

 

Bude sa ti páčiť: Recept na šípkový lekvár: Sprav si zásoby už teraz!

citrónová bábovka

Zdroj: Shutterstock®

Na prípravu bábovky budete potrebovať:

Nech vás nevyľaká počet ingrediencií, ako aj fakt, že možno nie všetky bývajú bežnou súčasťou vašej kuchyne. Ak si však dáte tú námahu a pripravíte si bábovku presne podľa tohto receptu, výsledný efekt vás mimoriadne milo prekvapí. A to za trošku práce navyše stojí, no nie?

  • 200 g celozrnnej múky (ideálne špaldovej)
  • 130 g cukru (ideálne trstinového)
  • 125 ml mlieka (ideálne mandľového)
  • 85 ml oleja (ideálne olivového)
  • 50 ml citrónovej šťavy
  • 40 g kukuričného škrobu
  • 4 vajíčka
  • 2 PL citrónovej kôry
  • 1 ČL vanilky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • ½ ČL soli
  • trošku práškového cukru na posypanie
recept na bábovku

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

Vajíčka dobre vyšľahajte s cukrom, po chvíli pridajte citrónovú kôru a šľahajte, kým vám nevznikne pena. Napokon pridajte vanilku, šťavu z citróna a olej a ešte chvíľku šľahajte. Do vyšľahanej zmesi postupne a „na striedačku“ pridávajte múku, škrob a kypriaci prášok, zmiešaný s múkou plus mlieko, pričom už len jemne premiešavajte ručne, bez použitia šľahača.

 

Pripravte si vymastenú bábovkovú formu a cesto do nej prelejte. Pečte na 180 °C, približne pol hodinu. Po upečení a vychladnutí bábovky ju ešte jemne posypte práškovým cukrom. Citrón, ako aj ostatné uvedené ingrediencie, dodajú bábovke nezameniteľnú chuť, ale o tom sa už budete musieť presvedčiť samy. :-)

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

03.09.2018 05:07

Určite stojí za pozornosť a ešte lepšie – za vyskúšanie.

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

07.09.2018 16:27

kukuričný škrob a citrónová šťava dajú bábovke vláčnosť a jemnú chuť, páči sa mi...

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

08.09.2018 17:09

Pečiem veľa a bábovku každý týždeň a rada vyskúšam aj túto

Vaše meno:

Alžbeta Stanková

Alžbeta Stanková

09.09.2018 11:43

určite vyskúšam, recept už mám na časovej osi môjho fb- vnúčik sa poteší

Vaše meno:

Ján Komada

Ján Komada

23.11.2018 16:55

bábovečku mám rád priatelka pečie často

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.