Recept na florentínky: Láska na prvé ochutnanie!

Toto bola láska na prvý pohľad. A tak ich ochutnala každá návšteva, rodina, susedia a mnohí ďalší, ktorí si tento recept posúvajú rýchlosťou svetla.

Príprava: 55 minút + 1 hodina chladenie
Pečenie: 25 minút

 

Potrebujeme asi na 36 kúskov:

Na cesto:

  • 175 g zmäknutého masla
  • 85 g trstinového cukru
  • 1 sušený vanilkový struk
  • 225 g hladkej špaldovej múky (alebo pšeničnej)
  • ¼ lyžice mletej škorice

Na plnku:

  • 50 g masla
  • 50 g trstinového cukru
  • 50 g medu
  • ½ lyžice soli
  • 50 g hladkej špaldovej múky
  • 75 g nasekaných kandizovaných čerešní
  • 75 g mandľových vločiek
  • 150 g nasekanej 80 % čokolády

Vyskúšaj: Recept na plnené medovníky: Až ich ochutnáš, iné už robiť nebudeš!

jednoduché florentínky

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Pripravíme si cesto. Dajme maslo, cukor a dužinu z vyškrabaného vanilkového struku do misy a vyšľahajme šľahačom dokrémova. Pridáme múku a škoricu a premiešame metličkou, aby sa vytvorilo hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme na jednu hodinu odpočívať do chladničky.

V hrnci rozpustíme maslo, cukor, med a soľ. Odložíme zo sporáka, metličkou primiešame múku, potom pridáme čerešne a mandle. Odložíme nabok, aby plnka spevnela. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie.

Pripravíme si dosku a pomúčime ju. Cesto vyberieme z chladničky, preložíme na dosku a pomúčeným valčekom vyvaľkáme na asi 0,5 milimetrový plát. Použijeme ozdobnú okrúhlu vykrajovačku s priemerom 6 centimetrov a vykrojíme toľko koláčikov, koľko je možné. Potom zvyšky cesta opäť spojíme, rozvaľkáme a vykrojíme ďalšie koláčiky. Koláčiky vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a do stredu každého vložíme lyžičku plnky. Dáme do vyhriatej rúry piecť na 12 –15 minút, kým nemajú koláčiky krásnu zlatistú farbu. Po vytiahnutí z rúry necháme asi 15 minút chladnúť.

Keď sú koláčiky vychladnuté, pripravíme si z čokolády polevu. Rozlámanú čokoládu dáme do malého hrnca a pomaly roztápame vo vodnom kúpeli. Keď bude čokoláda roztopená, ponoríme do nej asi tretinu každého koláčika a vrátime na papier, aby čokoláda vyschla.

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text a foto: Jana Štrbková, až 160 mojich ďalších najlepších receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk.

medovemotuzy.sk

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Elena Švachová

Elena Švachová

16.12.2018 20:27

Už sa len pustiť do pečenia...mňam.

Vaše meno:

Alžbeta Stanková

Alžbeta Stanková

18.12.2018 17:42

výborné na slávnostne prestretý stôl

Vaše meno:

Anna Bútorová

Anna Bútorová

21.12.2018 07:05

názov receptu presne vystihuje môj vzťah k tomuto koláčiku :-D

Vaše meno:

Mária Stranianková

Mária Stranianková

23.12.2018 08:58

vyzerajú perfektne, isto vyskúšam :)

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

13.02.2019 20:11

Hneď by som si dal ku káve

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.