Recept na Mandľovo – mrkvové muffinky s marcipánom

Adventný čas sa vyznačuje aj pečením vianočných keksíkov, ktorých je nespočetné množstvo. Každá gazdinka zbiera tieto recepty s nádejou, že ich určite niekedy vyskúša. No nakoniec aj tak vsadíme na overené klasiky a recepty časom zaľahnú prachom.

 

Ja som tento rok trochu viac experimentovala s pečením bezlepkových keksíkov. Za túto skúsenosť som vďačná a presvedčila som sa znovu o tom, že ma intuícia neklame. Dosť receptov je totiž nepoužiteľných a tak som kombinovala moje osvedčené a vymieňala som múku s lepkom za jednodruhové múky a škrob. Je to trochu alchýmia, ale výsledok bol skvelý a mám teraz vlastné bezlepkové recepty. Vďaka tomu vám prinášam recept na šťavnaté muffinky s marcipánom

 

Odporúčame prečítať: Recept na domáci Baileys a Čokoládový sirup

 

Recept na Mandľovo – mrkvové muffinky s marcipánom

Zdroj: Shutterstock®

Budete potrebovať na 12 – 14 kusov:

  • 1 väčší zrelý banán
  • kôru a šťavu z jedného citrónu
  • 75 g trstinového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 150 ml oleja
  • 150 g pohánkovej múky
  • 50 g mletých mandlí (alebo  orechov, kokosu…)
  • 30 g sušených brusníc (môžete vynechať)
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného zázvoru
  • 1/2 čajovej lyžičky mletých klinčekov
  • 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 polievková lyžica kakaového prášku
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 250 g jemne strúhanej mrkvy
  • štipka soli
  • marcipán

 

Odporúčame prečítať: Recept na domáce banánové kokosky

 

Recept na Mandľovo – mrkvové muffinky s marcipánom

Zdroj: Shutterstock®

 Postup:


Vložte banán do mixéra, pridajte k nemu kôru a šťavu z citróna, cukor a vajcia. Krátko mixujte a primiešajte olej. Vo veľkej miske zmiešajte pohánkovú múku, kakao, mleté mandle, sódu bikarbónu, prášok do pečiva, mletý zázvor, klinčeky a soľ. Pridajte tekutú zmes, premiešajte a na záver vmiešajte na jemno strúhanú mrkvu a brusnice.

 

Namiesto zázvoru a mletých klinčekov môžete použiť mletú škoricu, alebo perníkové korenie. Do muffinovej formičky dajte lyžicu cesta, vložte kúsok marcipánu (čokolády) a doplňte cestom. Pečte pri teplote 180°C asi 15 – 25 minút. Povrch muffinkov môžete po upečení potrieť čokoládou a ozdobiť.

 

Odporúčame prečítať: Recept na domáci vaječný a čokoládový likér

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

9 komentárov

Stanislava Mészárošová

Stanislava Mészárošová

15.12.2016 19:30

wau, same dobre veci isli do receptu, mnam....

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

15.12.2016 19:54

môže byť byť pekne vianočne ozdobiť a určite potešia aj na vianoce

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

16.12.2016 07:47

určite vyskúúúšam

Vaše meno:

Ivana Čekanová

Ivana Čekanová

16.12.2016 18:59

myslím, že by chutili fakt výborne :)

Vaše meno:

Anežka Murínová

Anežka Murínová

18.12.2016 21:02

vyzerajú ozaj mňamkovsky =)

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

21.12.2016 10:48

Wau, vyzerajú chutne :)

Vaše meno:

Ján

Ján

22.12.2016 23:11

Muffiny robievame pravidelne

Vaše meno:

Ján

Ján

22.12.2016 23:11

Vyzerajú prekrásne

Vaše meno:

Ján

Ján

22.12.2016 23:11

skvele ozdobené

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.