Prichádza obdobie, kedy môžete tekvicu použiť na prípravu rôznych pokrmov. Čo tak využiť ju v pečení? Nie ste veľký milovník pečenia, ale predsa by ste chceli vytvoriť nejaký chutný dezert pre svoju rodinu?
Máme pre vás skvelý tip na nepečený tekvicový cheesecake. Nezaberie veľa času a jeho príprava je skutočne jednoduchá. Poďme sa spoločne do toho pustiť!
Budete potrebovať:
Na cesto:
- 10 väčších sušienok
- 4 polievkové lyžice roztopeného masla
- 2 polievkové lyžice hnedého cukru
- 2 polievkové lyžice bieleho cukru
Na plnku:
- 230 g smotanového syra
- 1 malú tekvicu
- pol šálky cukru
- 1 čajovú lyžičku tekvicového korenia
- 1 čajovú lyžičku muškátového orieška
- šľahačku na vrch
Príprava:
Sušienky rozdrvíme alebo vložíme do mixéra. Pridáme roztopené maslo, hnedý a biely cukor. Znova rozmixujeme, aby sa všetko spojilo. Zmes rozdelíme do ôsmich pohárov.
Plnku alebo krém budeme robiť vo veľkej mise. Do nej vložíme smotanový syr, tekvicu, korenie a muškátový oriešok. Hotovú plnku dáme do vrecka na zdobenie a naplníme ňou pohár do jeho polovice. Poháre dáme do chladničky na tri hodinky, aby nám zmes stuhla. Nakoniec ozdobíme šľahačkou a posypeme muškátovým orieškom.
Pozrite si: Recept na francúzske profiterolky z odpaľovaného cesta
7 komentárov
Soňa Krátka
16.12.2017 11:52...a môže to byť dobré
Táňa Slahučková
13.09.2017 11:10Tak toto vyskúšam, tekvica je super na všetky spôsoby :)
Mária Frnová
30.08.2017 11:06zaujímavý a netradičný recept...
Monika Červinková
25.08.2017 20:24zaujímavý recept, môže byť naozaj dobrý.. :)
benynka
25.08.2017 19:37vyzerá to na rýchly a chutný koláčik, ja len cukiny pestujem ale vyskúšam
Milka Damašková
25.08.2017 11:20Tekvicu ako dezert som ešte nemala, ten recept vyzerá zaujímavo, asi sa na to dám :)
Soňa Kelemenová
25.08.2017 08:21hneď z rána ste mi urobili chútky .... mnam cheesecake...... tekvicu zbožnujem vo všetkých možných formách.... či už v šaláte, alebo pečenú, polievku a ako prílohu.... a samozrejme aj tekvicové semiačka nevyhadzujeme.... pekne si ich doma upečieme....