Prichádza obdobie, kedy môžete tekvicu použiť na prípravu rôznych pokrmov. Čo tak využiť ju v pečení? Nie ste veľký milovník pečenia, ale predsa by ste chceli vytvoriť nejaký chutný dezert pre svoju rodinu?
Máme pre vás skvelý tip na nepečený tekvicový cheesecake. Nezaberie veľa času a jeho príprava je skutočne jednoduchá. Poďme sa spoločne do toho pustiť!
Budete potrebovať:
Na cesto:
- 10 väčších sušienok
- 4 polievkové lyžice roztopeného masla
- 2 polievkové lyžice hnedého cukru
- 2 polievkové lyžice bieleho cukru
Na plnku:
- 230 g smotanového syra
- 1 malú tekvicu
- pol šálky cukru
- 1 čajovú lyžičku tekvicového korenia
- 1 čajovú lyžičku muškátového orieška
- šľahačku na vrch
Príprava:
Sušienky rozdrvíme alebo vložíme do mixéra. Pridáme roztopené maslo, hnedý a biely cukor. Znova rozmixujeme, aby sa všetko spojilo. Zmes rozdelíme do ôsmich pohárov.
Plnku alebo krém budeme robiť vo veľkej mise. Do nej vložíme smotanový syr, tekvicu, korenie a muškátový oriešok. Hotovú plnku dáme do vrecka na zdobenie a naplníme ňou pohár do jeho polovice. Poháre dáme do chladničky na tri hodinky, aby nám zmes stuhla. Nakoniec ozdobíme šľahačkou a posypeme muškátovým orieškom.
Pozrite si: Recept na francúzske profiterolky z odpaľovaného cesta