Najjednoduchšie recepty aké existujú sú tie, pri ktorých nemusíte predhrievať rúru a zákusky v nej piecť. Aj keď pečené zákusky sú skvelé, občas sa môže stať, že ich nedopečieme alebo spálime (pri chvíľke nepozornosti). No pri nepečených zákuskoch sa to stať nemôže. Stačí si len pripraviť správne suroviny a môžete z nich vytvoriť dezert, ktorý bude chutiť každému.
Najjednoduchšie je vyšľahať šľahačku, potrieť ňou sušienky a na záver poliať čokoládou. Poprípade naplniť tortové oblátky krémom, ktorý máte radi. A presne taký jednoduchý je aj tento zákusok.
Pozri aj: Čo s nazbieranou bazou? Skús netradičný recept na bazový cukor!
Na nepečený zákusok si pripravte:
- 300 ml mlieka
- 96 g šľahačky
- 300 g mliečnej čokolády
- mlieko na sušienky
- sušienky
Množstvo surovín berte s rezervou, pretože všetko závisí od toho, akú veľkú máte formu a koľko poschodový zákusok máte v pláne urobiť. Uvedené množstvo surovín je vhodné pre menšiu formu! Tak sa pusťte do prípravy!
Ako prvé si z mlieka a šľahačky v prášku spravíme tuhú šľahačku. Ak túto šľahačku v prášku nepreferujete, tak môžete použiť aj smotanu na šľahanie alebo tekutú šľahačku, ktorú stačí vymiešať. Medzitým si pripravte čokoládu, ktorú dáte roztopiť do vodného kúpeľa.
Následne si na dno formy naukladajte sušienky namočené v mlieku. Na ne dajte vrstvu šľahačky, opäť sušienky namočené v mlieku a na záver polejte roztopenou čokoládou. Pripravený dezert dajte aspoň na 8 hodín do chladničky, aby šľahačka aj čokoláda stuhla. Dezert pokrájajte a podávajte.
Vo videu vyššie tiež nájdete aj ďalší recept na nepečený zákusok zo sušienok, avšak namiesto šľahačky je použitý puding. Ktorú verziu vyskúšate ako prvú?
Odporúčame: RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta