Recept na Pečené jesenné jablká

Pečené jablká sú symbolom jesene, oberačiek a spracovania úrody jabĺk. V obchodoch na nás vykúkajú jablká, ktoré hýria rôznymi farbami. No najlepšie sú aj tak tie domáce, tie vás dostanú ich skvelou sladkou vôňou. 

 

Tentokrát nám pár jabĺčok rozvoňalo celú kuchyňu a už večer som sa tešila na dnešný dezert. Oplatí sa jednu nedeľu nepripravovať koláč a urobiť si tento dezert. Dostupné suroviny, jednoduchá príprava a 15-20 minút pečenia. Pečené jablká môžete doplniť vanilkovým pudingom, ak je teplo hodí sa aj kvalitná vanilková zmrzlina.

 

Odporúčame tiež: Jesenná kuchyňa: 3 skvelé recepty z hrozna

 

Recept na Pečené jesenné jablká

Zdroj: Shutterstock®

Čím naplniť jablká?

Použite suroviny, ktoré máte v obľube, ale oplatí sa aj experimentovať. Vhodné sú kombinácie rôznych orechov, mandlí, kokosu, marcipánu, sušeného ovocia, škorice, dobrého džemu.

 

 Na dnešný recept som použila:

  • hrsť na hrubšie sekaných vlašských orechov
  • 8 ks sušených datlí
  • 2 lyžice marhuľového džemu
  • čajovú lyžičku citrónovej šťavy

 

Odporúčame tiež: Vyskúšajte sladké dezerty zo pšena

 

Recept na Pečené jesenné jablká

Zdroj: Shutterstock®

Orechy a datle som rozmixovala, pridala som šťavu z citrónu a džem, všetko som dobre zmiešala. Z jabĺčok som vykrojila jadrovník a naplnila som ich orechovou plnkou. Zapekaciu nádobu (pekáčik) som jemne natrela maslom, na dno som položila dva plátky citrónu, dva kusy badiánu, pár klinčekov a kúsok celej škorice. Do  toho som posadila naplnené jabĺčka, priliala som pol decilitra vody a vložila do rozohriatej rúry na 200°C. Jabĺčka som piekla 20 minút (záleží od odrody jabĺk). 

 

Ako sa hovorí - v jednoduchosti je krása smiley Dobrú chuť

 

Odporúčame tiež:  Mrazený sendvič s jahodovou zmrzlinou

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

9 komentárov

Anna Kristova

Anna Kristova

22.10.2016 20:36

vyzerajú neodolateľne

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

27.10.2016 14:28

veľmi zaujímavý recept,pečené jablka sú výborne a k tomu plnka,určite stojí za vyskúšanie.

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

16.11.2016 18:01

výborná plnka

Vaše meno:

ľubka Olexyová

ľubka Olexyová

19.12.2016 11:19

skvelé,neodolala som;-)

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

21.12.2016 11:08

Veľmi zaujímavý recept.. vyskúšame aj teraz pred Vianocami :)

Vaše meno:

Ján

Ján

23.12.2016 00:46

Dobrý tip

Vaše meno:

Ján

Ján

23.12.2016 00:46

oskúšame

Vaše meno:

Ján

Ján

23.12.2016 00:47

aj ovocie sa dá piecť

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

02.01.2017 15:14

toto by sa oplatilo vyskúšať

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.