RECEPT: Plnené kokosové muffiny s kúskami čokolády

Kto by nemiloval muffiny? Nie im rozhodne nepovie žiadny milovník sladkých maškŕt. Dozaista je z nich nadšená i každá gazdinka, keďže sú veľmi ľahké a rýchle na prípravu. V jednej miske vymiešame cesto, naplníme košíky a šup s nimi do rúry. Navyše sa dajú pripraviť v mnohých príchutiach, takže vždy môžu byť iné. Dá sa s nimi hravo experimentovať. Výborné sú jablkovo-škoricové muffiny i muffiny s kúskami čokolády a jahodami.

Dokonca ich môžete pripraviť na slano. Kto dáva prednosť slanému, môže vyskúšať syrové muffiny so slaninou. A aké muffiny sme si pre vás dnes pripravili my? Nuž, na svoje si dozaista prídu milovníci chuti kokosu a čokolády. My sme tieto kokosové muffiny s kúskami čokolády, ktoré sú navyše plnené čokoládovým krémom, pripravili v praktických silikónových formičkách. Z nich po upečení takmer samé povypadávali a už len čakali, kým sa do nich niekto zahryzne. Neváhajte a zamaškrťte si na nich spolu s nami!

Vyskúšaj aj: Špagety s pestom z medvedieho cesnaku a cuketou

muffiny s kokosom a čokoládou

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Budeme potrebovať:

  • 1 hrnček strúhaného kokosu
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1/4 hrnčeka oleja
  • 1 vajce
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 100 g horkej čokolády na varenie
  • čokoládovú alebo lieskovo-orieškovú nátierku na plnenie
  • silikónové alebo papierové formičky na muffiny
plnené mufiiny

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Postup prípravy:

  • Najskôr si v miske zmiešame suché ingrediencie, čiže kokos, múku, prášok do pečiva a cukor. Pridáme vajíčko, mlieko a olej. Poriadne vymiešame hustejšie cesto.
  • Čokoládu na varenie si nakrájame na menšie kúsky a primiešame do cesta.
  • Následne môžeme začať plniť košíky. Silikónové formičky môžete poukladať na obyčajný plech, ak používate papierové, potrebujete špeciálny plech na muffiny.
  • Do formičky dáme na spodok vždy len trochu cesta. Potom do prostriedku umiestnime malú lyžičku čokoládovej alebo lieskovo-orieškovej nátierky a tú prikryjeme opäť cestom. Každý košíček by mal byť naplnený približne do 3/4, pretože sa cesto pri pečení ešte nadvihne.
  • Pripravené muffiny pečieme do zlatista pri teplote 180 °C asi 20 minút. Po ochladnutí podávame. Dobrú chuť. 
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE