RECEPT: Sladučký mrvenicový koláč s vanilkovým pudingom a malinami

mrvenicový koláč

V dnešnom článku vám prinášame jednoduchý recept na mrvenicový koláč s vanilkovým pudingom a malinami. Ak neviete, akú dobrotu upiecť, určite skúste túto!

Dobrých a spoľahlivých receptov na rozličné múčniky či zákusky nikdy nie je dosť. Ak človeka prepadne chuť na sladké, je dobré mať poruke nejaké overené recepty, a to najlepšie na rýchle a jednoduché dobroty, ktoré ihneď uspokoja chuťové poháriky. Mnohí si zase nevedia predstaviť nepodávať po výdatnom nedeľnom obede nejaký dobrý koláč. A potom tu máme ešte návštevy či rodinné oslavy. Skrátka, vždy sa nájde príležitosť pripraviť nejaký chutný múčnik.

Aby vám náhodou niekedy nejaký dobrý recept nechýbal, máme dnes pre vás jeden aj my. Ak totiž vyskúšate tento mrvenicový koláč s vanilkovým pudingom a malinami, určite si recept naň dôkladne uložíte a pravidelne ho aj oprášite. Chutí totiž skutočne fantasticky a čo je ešte lepšie, je nenáročný na prípravu. Prakticky na ňom nemáte čo pokaziť. Presvedčte sa sami!

Odporúčame: RECEPT: Fitness sviečková, ktorá chutí ako od babičky

koláč s vanilkovým pudingom
Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Na sladučký mrvenicový koláč budeme potrebovať:

  • 600 g polohrubej múky
  • 250 g práškového cukru
  • 250 g masla
  • 1 vajce
  • 1 vanilkový cukor (alebo/aj štipku vanilkového extraktu)
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 l mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 500 g mrazeného ovocia (mrazené maliny, čučoriedky, zmes lesného ovocia a pod.), kompót alebo čerstvé maliny

koláč s malinami
Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Mrveničkový koláč - postup prípravy:

  • Ako prvé si z múky, práškového aj vanilkového cukru, masla, vajca a prášku do pečiva pripravíme mrvenicu. 
  • Približne 2/3 z nej rozmiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie a poriadne popritláčame. Zvyšnú tretinu si zatiaľ odložíme nabok.
  • Následne z vanilkového pudingu, kryštálového cukru a mlieka pripravíme puding, ktorý vylejeme na plech s mrvenicou. 
  • Potom na puding rozmiestnime mrazené ovocie, a to posypeme ešte zvyšnou mrveničkou. 
  • Pečieme pri teplote 180 °C asi 40 až 50 minút.
  • Po upečení necháme poriadne ochladnúť. Koláč posypeme práškovým cukrom, nakrájame a môžeme podávať. Tento svieži koláč ozdobíme malinami. Dobrú chuť.

Mrvenicový koláč s malinami

7

1/7
Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Aktualizované na 04.06.2024

Aktualizovaný článok: 04.06.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.