Sladké zapekané cestoviny: S lekvárom a orechmi sú neprekonateľné!

Cestoviny sú veľmi univerzálnou a vďačnou surovinou, ktorú možno pripraviť na nekonečno spôsobov. Častejšie sa však pripravujú so slanými ingredienciami. Pripravte preto cestoviny inak a netradične, tentoraz na sladko. A rovno s poriadnou dávkou chutného jahodového lekváruzdravých vlašských orechov.

Tento recept sa traduje v našej rodine už mnoho rokov a pamätám si ho z kuchyne mojej babky. Ibaže vtedy som sladkým cestovinám akosi na chuť neprichádzala. Až teraz, po rokoch, som zistila, akú chybu som robila.

Odporúčame: Recept na špagety s nivou a hruškou: Nič lepšie si určite nejedla!

cestoviny

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na prípravu sladkých zapekaných cestovín budete potrebovať

  • Balenie cestovín (ideálne fliačky, menšie kolienka, vrtuľky)
  • Domáci jahodový či malinový lekvár (chutný môže byť aj ten slivkový)
  • Cca 250 gramov pomletých vlašských orechov
  • Smotana na šľahanie

Postup

Cestoviny si uvaríme v neosolenej vode a precedíme ich. Zapekaciu misu potrieme olejom a presypeme do nej prvú vrstvu cestovín. Následne na cestoviny nanesieme poriadnu dávku jahodového lekváru. Po lekvárovej vrstve ich nahusto posypeme mletými vlašskými orechmi. Pokračujeme s vrstvou cestovín. Potom opäť nanesieme lekvár a orechy. Na záver vrch ukončíme poslednou dávkou cestovín. Ešte pred pečením polejeme cestoviny smotanou na šľahanie a pečieme cca na 190 °C, kým nie sú vrchné cestoviny upečené dochrumkava.

Inšpiruj sa: Tri recepty z póru, ktoré musíte vyskúšať: Týmto pochúťkam neodoláte!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

8 komentárov

Zdenka Sabanošová

Zdenka Sabanošová

19.10.2021 20:33

Radšej na slano.

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

20.10.2021 08:56

u nás na sladko cestoviny jedine klasiku makové slíže, inak prevládajú cestoviny na slano

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

20.10.2021 09:21

Je to dobrota, ja robím aj s jablkami

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

20.10.2021 17:58

tento recept mi pripomína detstvo

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

20.10.2021 23:37

Prečo nie ? Cestoviny rada obmieňam.Raz na slano,potom zase na sladko.

Vaše meno:

Vlasta Mäsiarová

Vlasta Mäsiarová

04.11.2021 10:57

Jedenkrát som zapekané cestoviny nasladko. Boli mnamkove

Vaše meno:

Jana Čipková

Jana Čipková

06.11.2021 19:41

Super nápad. Prečo neochutnať aj cestoviny na sladko.

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

12.11.2021 09:20

Mnamkyyy

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.