Šťavnaté CAKE-POPS - Netradičný dezert nielen na párty!

Chystáte narodeninovú párty alebo inú oslavu a chceli by ste urobiť nejaký netradičný dezert, lenže nápady vám dochádzajú? Cake-pops sú tým pravým, čím môžete potešiť svojich hostí. Na prípravu sú jednoduché a pre hostí zaujímavé.

 

Je to úplne variabilný dezert. Môžete doň dať v podstate čokoľvek, je to úplne na vás. To isté platí aj pri dekorovaní. Môžete použiť akúkoľvek polevu, pridať rôzne ozdoby alebo z nich urobiť vtipné postavičky. Cake-pops sa stali veľmi obľúbeným dezertom aj na svadbách, lebo sú lákavé na pohľad, šťavnaté vo vnútri a v porovnaní s inými zákuskami sú celkom malé, takže môžete ochutnať aj iné dezerty.

 

Existujú dva druhy cake-pops, ktoré môžete pripraviť. Buď si kúpite silikónovú formu určenú na cake-pops, upečiete v nich cesto a tieto malé guľôčky budete na paličke polievať čokoládou. Alebo si najprv upečiete cesto na plechu, potom ho rozmrvíte a pridáte doň tvaroh, nutelu, džem... Jednoducho čokoľvek, aby cesto bolo vlhké a dali sa z neho tvarovať guľôčky, ktoré budeme tiež polievať čokoládou a zdobiť. Dnes vám ukážem recept na ten druhý spôsob, ktorý je podľa mňa lepší, lebo výsledný dezert je šťavnatý.

 

Odporúčame prečítať: Muffiny s prekvapením pre všetky zvedavé deti

 

 

 Budeme potrebovať:

  • čokoládovú piškótu – môžete použiť svoj osvedčený recept  (netreba však mať cesto príliš nadýchané, ťažšie sa potom bude drobiť a nemusíte tiež dávať veľa oleja)
  • lieskovo-orieškový alebo čokoládový krém (napríklad Nutella)
  • kyslý džem (napríklad marhuľový)
  • rum
  • citrónovú šťavu
  • tmavú čokoládu
  • bielu čokoládu
  • smotana na šľahanie
  • ozdoby

 

Postup:

 

1. Upečieme čokoládovú piškótu. Cesto príliš nešľahajte a nedávajte veľa prášku do pečiva. Ja som ju piekla podľa pravidla: koľko vajíčok, toľko lyžíc cukru a múky a použila som 4 vajíčka. Piškótu necháme úplne vychladnúť a potom ju rozdrobíme do misy.


2. Pridáme asi 2 polievkové lyžice lieskovo-orieškového krému, 2 lyžice marhuľového džemu, trochu rumu a trochu citrónovej šťavy. Citrónovú šťavu som pridala preto, aby bolo cesto kyslejšie, takže ak ho chcete skôr sladké, šťavu nedávajte.

cake-pops, pop-cakes, párty dezert, šťavnatý dezert, čokoládový dezert, svadobný dezert

Zdroj: Shutterstock®

3. Z cesta tvarujeme guľôčky. Z čokolády a smotany na šľahanie si pripravíme polevu tak, že čokoládu nasekáme na malé kúsky a zalejeme horúcou smotanou. Miešame, dokiaľ sa čokoláda úplne nerozpustí. Ak máte nejakú svoju overenú čokoládovú polevu,  pokojne ju použite.


4. Zoberieme si paličku na cake-pops, namočíme jej koniec do polevy a zapichneme asi do polovice guľôčky. Takto pripravené ich dáme približne na 30 minút do mrazničky, aby boli poriadne tuhé. 

 

Odporúčame prečítať: Famózne čokoládové brownies

cake-pops, pop-cakes, párty dezert, šťavnatý dezert, čokoládový dezert, svadobný dezert

Zdroj: Shutterstock®

5. Tým, že sme ich dali do mrazničky aj spolu s paličkami a trochou čokolády, budú na guľôčkach dobre držať. Teraz ich ponoríme do polevy, prebytočnú polevu necháme stiecť a môžeme dekorovať. Zapichneme ich napríklad do polystyrénu a necháme stuhnúť.

 

Odporúčame prečítať: Jednoduché a rýchle kokosové pusinky

cake-pops, pop-cakes, párty dezert, šťavnatý dezert, čokoládový dezert, svadobný dezert

Zdroj: Shutterstock®

Cake-pops máme hotové! Teraz ich len premiestnime do nejakej vhodnej nádobky a môžeme podávať. Polevy nemusia byť len čierne a biele. V obchodoch sa už dajú nájsť rôzne farebné polevy a ozdoby, takže sa s cake-pops môžete vyhrať.

 

Spôsob podávania je tiež rôzny. Ak by sa stalo, že vám guľôčky na paličke držať nebudú, alebo sa vám s nimi nechce tak hrať, môžete ich položiť na tanierik a nechať uschnúť takto.

 

Prajem vám veľa zábavy, ale hlavne dobrú chuť!

cake-pops, pop-cakes, párty dezert, šťavnatý dezert, čokoládový dezert, svadobný dezert

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto:

Barbora Vizváryová

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

13 komentárov

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

22.08.2016 09:28

dakujem za recept

Vaše meno:

Ľubica Križanová

Ľubica Križanová

22.08.2016 13:47

vyzerá celkom jednoducho a zaujímavo :-)

Vaše meno:

Lucia Kobíková

Lucia Kobíková

22.08.2016 14:11

Toto som už niekde videla :)

Vaše meno:

Karin Szabóová

Karin Szabóová

22.08.2016 15:06

paráda :)

Vaše meno:

Anna Majdáková

Anna Majdáková

22.08.2016 18:40

vyzerajú chutne :-)

Vaše meno:

Katarina Hovancova

Katarina Hovancova

22.08.2016 22:23

určite vyskúšam, vyzera to super

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

23.08.2016 16:56

To je perfektné.Dobrý tip na oslavy.

Vaše meno:

Dana Kobíková

Dana Kobíková

23.08.2016 18:58

Niekedy vyskúšam !

Vaše meno:

Iveta Sýkorová

Iveta Sýkorová

30.08.2016 22:32

Obľúbená pochúťka detí!

Vaše meno:

Adriána Jakubová

Adriána Jakubová

31.08.2016 09:19

jednoduché, zaujímavé a určite aj veľmi chutné

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

08.09.2016 16:36

Jednoduché a chutnučké

Vaše meno:

ľubka Olexyová

ľubka Olexyová

19.12.2016 20:38

na párty ako stvorené

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

21.12.2016 19:13

Krásne a chutné :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.