Cookies milujem, o tom niet pochýb, takže rada hľadám a skúšam rôzne recepty ako a čím ich obzvlášniť, nech to nie je stále to isté dookola :))
Tieto sú trošku na zdravší spôsob, keďže neobsahujú klasickú čokoládu, teda sú vhodné aj pre tie z Vás, ktoré si udržiavate štíhlu líniu :)
Recept na arašidové cookies
Budeme potrebovať:
- 1/2 hrnčeka cukor trstinový nerafinovaný
- 1 hrnček maslo arašidové hladké
- 1 vanilkový struk
- 1/2 ČL škorica mletá
- 1/2 hrnčeka mlieko rastlinné
- 1/2 hrnčeka múka pšeničná celozrnná
- 1/4 hrnčeka vločky ovsené
- 1/4 ČL soľ
- 1 ČL sóda bikarbóna
Postup prípravy:
1. V mise zmiešame všetky sypké suroviny – múku, soľ, sódu bikarbónu a ovsené vločky.
2. V druhej mise zmiešame spolu cukor s arašidovým maslom, pridáme vanilkový lusk, škoricu mlieko a dôkladne premiešame celú zmes.
3. K arašidovej zmesi pridáme sypkú zmes a dôkladne premiešame, aby sa všetko spojilo a vytvorila sa jednoliata masa.
4. Zo zmesi si odoberáme asi po 1 polievkovej lyžici cesto a tvarujeme guličky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Medzi guličkami necháme rovnomerné rozostupy.
Janka Pačeková5. Guličky na plechu roztlačíme vidličkou.
6. Vrch koláčikov jemne posypeme kryštálmi cukru. Koláčiky pečieme 10 až 12 minúť pri 180 stupňoch. Po upečení koláčiky necháme niekoľko (cca 5) minút na plechu a potom ich preložíme na tanier a necháme vychladnúť.
7. Ak sa vám budú zdať sušienky hneď po upečení príliš mäkké, nezľaknite sa, potrebujú odstáť nejaký čas, kým trochu stvrdnú. Sušienky chutia výborne v kombinácii so studeným mliekom, odporúčam!
Janka Pačeková