TOP tipy na lahodné domáce nátierky: Ktorú vyskúšaš?

Máte pocit, že vaše raňajky, desiaty či olovranty sú stále o tom istom? Možno maslo, džem, šunka, nejaký ten syr, ovocie, zelenina. Ak sa vám nátierky z obchodu zdajú zbytočne drahé, nezdravé, alebo vám jednoducho nechutia, pripravte si doma svoje vlastné nátierky. Máte výhodu v tom, že presne viete, čo do nich dáte. Vyjdú vás aj lacnejšie a hlavne pripravíte si ich presne podľa svojej chuti a v množstve, aké vyhovuje vám. Ponúkame pár tipov na inšpiráciu, ktorými si určite obohatíte svoj jedálny lístok.

Odporúčame: Bezkonkurenčná cuketová pomazánka len z 5 surovín

lososová nátierka

Zdroj: Shutterstock®

Lososová nátierka

Ingrediencie: 150 g tvarohu, údený losos, citrónová šťava, bylinková soľ, mletá červená paprika, kyslá smotana (pre sladšiu verziu smotana na šľahanie), maslo, čierne mleté korenie

Postup: Údeného lososa rozmixujeme alebo pomelieme. Mäkké maslo vymiešame s tvarohom, pridáme lososovú zmes a smotanu. Dochutíme štipkou soli, mletou červenou paprikou, korením. Pridáme tiež cca jednu lyžicu citrónovej šťavy. Pre pikantnejšiu verziu vmiešame do nátierky aj jednu rozdrvenú chilli papričku.

Odporúčame: Božské zapekané cestoviny s cuketou: Rýchle a jednoduché

vajíčková nátierka

Zdroj: Shutterstock®

Vajíčková nátierka

Ingrediencie: vajíčka, cibuľa, maslo, dijónska horčica, chren, pažítka, soľ, čerstvé čierne mleté korenie

Postup: Uvarené vajíčka nakrájame, zmiešame s maslom, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu. Malú lyžičku chrenu vymiešame s cca jednou až dvomi lyžicami horčice Primiešame k vajíčkam. Ochutíme soľou, korením a na záver nadrobno nakrájanou pažítkou.

tuniaková nátierka

Zdroj: Shutterstock®

Tuniaková nátierka

Ingrediencie: konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, cibuľa, kyslá smotana, citrónová šťava, soľ, čerstvá petržlenová vňať

Postup: Tuniaka scedíme, vymiešame s kyslou smotanou, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, jednu malú lyžičku citrónovej šťavy a dôkladne vymiešame. Ochutíme soľou a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Pozri aj: Recept na kuracie tikka masala: Chuť tohto pokrmu budeš milovať

cesnaková nátierka

Zdroj: Shutterstock®

Cesnakovo-mandľová nátierka

Ingrediencie: cesnak (cca 8 strúčikov), nátierkové maslo, mäkký tvaroh, mandle, soľ, čerstvé bylinky (napríklad pažítka, rozmarín, petržlenová vňať)

 

Postup: Prelisovaný cesnak zmiešame s maslom a tvarohom. Pridáme nadrobno nasekané mandle, ochutíme soľou a bylinkami a podávame napríklad s hriankami.

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Jana Komadová

Jana Komadová

26.02.2014 20:17

nátierky máme radi často robievam sú chutné už som vyskúšala kadejaké no túto cesnakovo mandlovú nepoznám už sa teším ako bude chutiť

Vaše meno:

Ivana Goliašová

Ivana Goliašová

03.03.2014 19:29

Konečne recepty, kde nejde majonéza, ale smotana :). Vyskúšam.

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

20.12.2015 07:46

robievame tvarohovu,bryndzovu,sardinkovu,oskvarkovu,mozeme skusit aj nieco nove

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.