Domáce chipsy z cukety na 3 rôzne spôsoby

Nájde sa tu niekto, kto nepatrí k milovníkom chipsov? Teda zemiakových lupienkov? Dnes je už bežné, že sa pripravujú zeleninové lupienky, ktoré patria medzi zdravé chipsy. Ba dokonca si zeleninové chipsy môžete kúpiť aj v obchode. Prečo si však nespraviť domáce chipsy, ktoré sú na nezaplatenie?

Ak radi chrumkáte čokoľvek pri pozeraní filmu v televízore alebo v prípade, že chcete ponúknuť svojich hostí niečím iným, tak vyskúšajte naše obľúbené cuketové chipsy. Môžete si na nich pochrumkať bez pocitu viny. Ba čo viac, môžete si ich pripraviť na viacero rôznych spôsobov.

Cuketové lupienky so soľou a octom

Budeme potrebovať nasledovné 3 suroviny:

  • 1 mladá cuketa
  • himalájska soľ
  • jablčný ocot

Postup prípravy:

Najskôr cuketu umyte a osušte. Následne ju nakrájajte na tenké plátky (samozrejme, oba konce vopred odrežte). Nakrájanú cuketu rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Cuketu postriekajte jablčným octom a posypte himalájskou soľou.

Poprípade môžete nakrájanú cuketu najskôr vložiť do misky, do ktorej pridáte jablčný ocot, himalájsku soľ a premiešate. Až následne cuketu rozložiť na plech.

Takto pripravené cuketové chipsy pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C približne 30 minút.

Odporúčame: TOP RECEPT: Šťavnatá plnená cuketa, na ktorej si pochutí každý!

Cuketové chipsy s parmezánom

Budeme potrebovať nasledovné suroviny:

  • 2 stredne veľké cukety
  • 1 ½ lyžice olivového oleja
  • 1/3 šálky strúhaného parmezánu
  • 1/3 šálky strúhanky
  • ¼ šálky lístkov bazalky
  • ¼ lyžičky cesnaku v prášku
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia

Postup prípravy:

Rúru si dáme vyhriať na 200 °C. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie.

Cuketu umyjeme, osušíme a nakrájame na tenšie kolieska. Premiešame ich s olejom, aby sa v ňom obalili.

V miske zmiešame parmezán, strúhanku, nasekanú bazalku, cesnak v prášku, soľ a korenie. Do misky vysypeme nakrájanú cuketu a každý kúsok poriadne obalíme v tejto parmezánovej zmesi. Cuketu následne preložíme na pripravený plech a pečieme približne 25 až 30 minút.

Cuketové chipsy z teplovzdušnej fritézy

Budeme potrebovať nasledovné 3 suroviny:

Postup prípravy:

Cuketu si umyjeme a osušíme. Nakrájame ju na kolieska a každý plátok vysušíme papierovou utierkou. Cuketu následne premiešame s olivovým olejom a soľou. Takto pripravené cuketové chipsy poukladajte do teplovzdušnej fritézy (v jednej vrstve) a pečte približne 8 minút. Ak sú chipsy na pohľad chrumkavé, tak ich vyberte. Ak ešte potrebujú dopiecť, tak ich nechajte piecť ešte minútku.

Cuketové chipsy so syrom a cesnakom

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE