Pečené kura horolezca Paľa

 

Varenie a pečenie nemusí byť vždy zdĺhavé či komplikované. Dôkazom toho je aj tento chutný a jednoduchý recept na zapečené kura so zemiakmi. Recept je z kuchárskej knihy od Anky Šiškovej - Nič lepšie nepoznám, a práve toto jedlo pre ňu pripravil jej kamarát, horolezec Paľo. Ona ho zaradila do svojej zbierky receptov a určite stojí za ochutnanie. 

 

Recept:

  • 1 naporciované kura
  • 7 stredne veľkých zemiakov
  • 4 cibule
  • 1 šľahačková smotana
  • mleté čierne korenie, soľ

 

Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Nič lepšie nepoznám (recenzia)

Pečené kura horolezca Paľa

Zdroj: Shutterstock®

Do hrnca uložíme nasolené a nakorenené suroviny vo vrstvách. Najprv ošúpané zemiaky pokrájané na kolieska, na ne cibuľu nakrájanú na plátky, potom kura a zasa zemiaky, cibuľu... Navrchu by mali ostať zemiaky. Zalejeme všetko smotanou a pomaly pečieme asi na 180 stupňoch, aby boli kura aj zemiaky dostatočne upečené. Môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou.

 

Dobrú chuť!

Zdroj foto: www.luci.sk

6 komentárov
Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

22.02.2015 10:40

pečeným kuriatkom sa nedá nič pokaziť, máme ho doma veľmi radi na akýkoľvek spôsob - a hádajte čo máme dnes na obed ? no predsa pečené kuriatko :-)

Vaše meno:

Mária Sedláková

Mária Sedláková

24.02.2015 17:13

jednoduché na prípravu a určite veľmi chutné

Vaše meno:

Libuše Šumná

Libuše Šumná

27.02.2015 17:26

tento recept dělám také a rodině moc chutná

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

13.12.2016 18:57

v jednoduchosti je šmrnc

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

26.12.2016 16:56

overená klasika

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

05.09.2018 22:08

Určite vyskúšam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE