Klasická šunková bageta je pre väčšinu ľudí ideálnym jedlom na cesty. Dostatočne vás zasýti, vojde sa do väčšej kabelky a po dojedení sa nemusíte starať o žiadne umelohmotné krabičky.
Skúšali ste však nahradiť šunku aj niečím iným? Niekedy stačí malá obmena surovín a z obyčajného jedla sa stane delikatesa, ktorá chutí úplne inak. Ako napríklad Chrumkavá bageta s pečeňovým syrom.
Ingrediencie:
- 220 g Pečeňového syra so slaninovým pokryvom Mecom
- 2 bagety
- 30 g masla
- 2 polievkové lyžice plnotučnej horčice
- 1 červená cibuľa
- 1 paradajka
- 100 g miešaného listového šalátu
Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky
Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky
Príprava:
Bagety rozpolíme pozdĺžne na dve polovice. Jednu stranu potrieme maslom, horčicou a poukladáme pár lístkov šalátu. Potom nakrájame paradajku na tenké plátky a poukladáme na bagetu.
Pečeňový syr nakrájame na 0,5 cm hrubé plátky a uložíme na paradajky. Červenú cibuľu nakrájanú na kolieska medzitým opražíme do zlatista na panvici a poukladáme na pečeňový syr. Na záver dáme ďalšiu vrstvu šalátu a prikryjeme druhou časťou bagety.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka
Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou
19 komentárov
Soňa Krátka
12.12.2017 09:20vyzerá chutne
janko komada
14.11.2017 12:27určite vyskúšam mňam
Peter Maňák
05.11.2017 23:52Prepadol ma nočný hlad, vyzerá to super.
Marta Hollá
02.11.2017 16:04jednoduché rýchle a neskutočne dobré
Anna Bútorová
30.10.2017 11:12niet nad čerstvú chrumkavú bagetu...mňam
Lenka Geršiová
29.10.2017 16:52vyzerá to dobre :-)
Milka Damašková
29.10.2017 16:02Zas niečo čo som nikdy neokúsila...pečeňový syr sa u nás nikdy nekúpil, ale vidím že tu má veľa priaznivcov, takže asi to bude pochúťka..
Mária Maxianová
29.10.2017 13:36vyzerá to dobre, vyskúšame
Marika Michálková
29.10.2017 13:04vyzerajú lákavo, chutne
Pavlína Vaksmundská
29.10.2017 10:50Mňam .. Zasa ste mi urobili chúťky.. Mám rada pečeňový syr , aj paštétu ..Urobím si túto skvelú bagetku ..
Táňa Slahučková
29.10.2017 00:48Pečeňový syr je TOP-ka a chrumkavá bageta ešte väčšia :)
Marcel Maňák
28.10.2017 21:31Vyzerá a iste aj chutí výborne :)
Lucia Valková
28.10.2017 21:27Vyzerá mňam.
Peter Gavlas
28.10.2017 21:22Zbožňujem pečeňový syr, takže pre mňa je toto mňamka :)
Katarína Konečná
28.10.2017 19:41paradajky nedávam ani ja, dávam ľadový šalát
Dana Hajzušová
28.10.2017 14:09hned by som si dala
benynka
28.10.2017 10:44pečeňový syr máme radi, ale väčšinou len naťapkáme na chleba... musím vyskúšať takúto obloženú bagetu
Daniela Bieliková
28.10.2017 10:23vyzerá to veľmi chutne...
Soňa Kelemenová
28.10.2017 06:02pecenovy syr z brusnicami je este lepsi...kupujem len tento... pri priprave bagetky ci uz zeleninovej,sunkovej ,syrovej jtvori zaklad maslo a horcica.... jedine co tam nikdy nedavam su paradajky, premocia chutnu chrumkavu bagetku...