Klasická šunková bageta je pre väčšinu ľudí ideálnym jedlom na cesty. Dostatočne vás zasýti, vojde sa do väčšej kabelky a po dojedení sa nemusíte starať o žiadne umelohmotné krabičky.
Skúšali ste však nahradiť šunku aj niečím iným? Niekedy stačí malá obmena surovín a z obyčajného jedla sa stane delikatesa, ktorá chutí úplne inak. Ako napríklad Chrumkavá bageta s pečeňovým syrom.
Ingrediencie:
- 220 g Pečeňového syra so slaninovým pokryvom Mecom
- 2 bagety
- 30 g masla
- 2 polievkové lyžice plnotučnej horčice
- 1 červená cibuľa
- 1 paradajka
- 100 g miešaného listového šalátu
Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky
Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky
Príprava:
Bagety rozpolíme pozdĺžne na dve polovice. Jednu stranu potrieme maslom, horčicou a poukladáme pár lístkov šalátu. Potom nakrájame paradajku na tenké plátky a poukladáme na bagetu.
Pečeňový syr nakrájame na 0,5 cm hrubé plátky a uložíme na paradajky. Červenú cibuľu nakrájanú na kolieska medzitým opražíme do zlatista na panvici a poukladáme na pečeňový syr. Na záver dáme ďalšiu vrstvu šalátu a prikryjeme druhou časťou bagety.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka
Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová