Recept na lečo pre všetkých labužníkov – jednoduché a chutné!

Recept na lečo

Najrýchlejšia a najjednoduchšia večera, aká tu kedy bola. Síce, v niektorých domácnostiach je zaužívaná suchá večera, pretože sa riadia heslom: večeraj ako žobrák“, v niektorých domácnostiach je to zase jediný čas, kedy sa môžu všetci stretnúť pri stole a porozprávať. Preto teplá večera je v tomto prípade na mieste. Recept na lečo odporúčame vyskúšať!

Tradičné lečo od babičky chutí vždy!

Nechcete prestáť pri sporáku dve hodiny, kým niečo chutné uvaríte? Tak v tom prípade vyskúšajte lečo, ktoré zachutí úplne každému a navyše je jednoduché na prípravu! Na dve porcie si vystačíte s ingredienciami uvedenými nižšie. Ak sa pri stole stretnete viacerí, tak dávku jednoducho zvýšte.

Vyskúšaj: Recept: Čokoládovo-kokosová roláda, ktorej rozhodne neodoláš!

ako sa pripravuje lečo
Depositphotos
Shutterstock®

Lečo recept - ingrediencie

  • 1 väčšia paradajka
  • 1 paprika
  • 1 menšia cibuľa
  • olivový olej
  • Flamenco saláma Mecom
  • 3 vajíčka
  • soľ a čierne korenie
  • pečivo podľa vlastného výberu

rýchla a chutná večera
DepositphotosShutterstock®

Ako pripraviť lečo? Výborné lečo do zásoby poteší aj vás!

V prvom rade si potrebujete pripraviť základ celého receptu, a to je samotné lečo. V prípade, že ste príliš pohodlní, tak si môžete už hotové lečo zakúpiť v obchode. Ak ale preferujete vlastné (veď to chutí oveľa lepšie), tak začnite tým, že si zaparíte paradajky prevarenou vodou. Medzitým si očistite papriku a nakrájajte ju na pásiky. Rovnako to platí aj v prípade cibule. Keď bude paradajka zaparená dostatočne na to, aby ste ju mohli zbaviť šupky, tak ju ošúpte a nakrájajte na pásiky.

  • Na spodok hrnca si nalejte trošku oleja a položte na zapnutý sporák. Následne pridajte cibuľu a opečte ju do zlatista. Potom pridajte papriku a keď bude polomäkká, tak do hrnca šupnite aj nakrájané paradajky.
  • Medzitým, ako sa vám varí šťavnaté lahodné lečo, si nakrájajte salámu na kocky alebo pásiky a opražte ju na panvici s troškou olivového oleja. Neskôr pridajte vajíčka a spravte si klasickú salámovú omeletu. Tú spojte s pripraveným lečom, osoľte, okoreňte a nechajte chvíľku spolu povariť.

Pripravené klasické lečo už len naservírujeme na tanier a podávame s pečivom podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

4

1/4
Zdroj:

Aktualizované na 22.08.2024

Aktualizovaný článok: 22.08.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Elena Švachová

Elena Švachová

27.01.2019 22:21

Lečo milujeme hlavne v lete,ked máme v záhrade dostatok papriky a rajčín.

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

28.01.2019 14:12

mám dobrý recept na zavárané lečo, je ako čerstvé a v pivnici máme zásoby z vlastnej úrody

Vaše meno:

Pavol senci

Pavol senci

28.01.2019 23:01

Mila Katka, vsetko zle.Z 1 rajciny a 1 papriky-to je aka porcia? Takže: { 2 porcie}
1.Ak mate radi rajciny,tak 3-4ks
2.Paprika 5-6 ks Môže byt žlta,cervena aj zelena spolu, lepsie to ukaze
3.Treba dat oprazit slaninu a na to dat cibulu
4. Najprv treba dat rajciny osupane alebo neosupane pokrajane na polovicky.Supa z rajcin sa po duseni lahko vyberie.Dusit, pokial sa rajciny rozvaria-teraz sa daju supky lahko vybrat.
5. potom ide paprika pretoze ta ma byt v lece chrumkava a nie rozvarena na blato.
6.mozeme pridat na kolecka klobasu ale nikdy nie kupovanu salamu a uz vobec nie od MECOM! Vtedy by sme mali slaninu vynechat, lebo to bude prechutene, ale nech si kazdy vyskusa.
7.Kto nema rad rajciny, tak ich jednoducho vynecha a bude z toho pecena paprika.Doporucujem papriku udusit len malo,aby nebola na blato.
8.No a navrch hodime tie vajcia, ktore pred tym rozslahame a pridame do nich nastruhany syra by sa roztopil.

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

13.02.2019 20:06

Mňam ločo mám rád

Vaše meno:

Kristína Bertová

Kristína Bertová

22.02.2019 20:05

určite vyskúšam! :)

Vaše meno:

Ľudmila Sedlická

Ľudmila Sedlická

14.05.2019 07:55

Lečo je mňam, jedla by som ho každý týždeń.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.