Na mikrovlnnú rúru má každý z nás svoj názor. Jedni tvrdia, že svojim žiarením mikrovlnka mení štruktúru potravín. Niektorí sú rázne proti, a tak si obed radšej zohrievajú na sporáku a iní si tento vynález, ktorý spravil obrovský boom, nevedia vynachváliť, dokonca si už bez neho nevedia predstaviť život. Faktom rozhodne ostáva, že mikrovlnka dokáže zjednodušiť a uľahčiť ohrievanie jedál. Ostáva teda len na vás, či ju budete používať alebo nie.
V každom prípade, okrem toho, že mikrovlnka ohrieva jedlo, dokáže výrazne uľahčiť aj prácu v kuchyni pri príprave mnohých jedál. Veď napríklad, ak chcete vysušiť bylinky, tak ich stačí nakrájať, vložiť do misky a tú dať následne do mikrovlnky. V priebehu niekoľkých minút budete mať korenie, ktoré môžete začať používať v kuchyni.
Odporúčame: Najväčšie lži o metabolizme: Takto skôr priberieš ako schudneš!
Citrón v mikrovlnke je už klasikou, ale čo taká paradajka?
O citróne v mikrovlnke ste už hádam počuli. Stačí ho vložiť do mikrovlnky, tú zapnúť na pár sekúnd, čím získate viac citrónovej šťavy. S paradajkou je to podobne. Stačí jej spodok mierne narezať a vložiť do mikrovlnnej rúry na 30 sekúnd. Následne paradajku nechajte ešte 2 minúty vychladnúť. Čo tým získate? Paradajku budete môcť ľahko a hlavne rýchlo ošúpať.
Možno si poviete, že načo by ste šúpali paradajku. Ak ste ale správna gazdinka, tak šúpané paradajky sú určite súčasťou nejakého vášho receptu. Napríklad, ak si robíte každý rok lečo, tak zabudnite na zaparovanie paradajok, ktoré je zdĺhavé a takpovediac je to riadna „babračka“.
Okrem paradajky aj chlieb!
Využitie mikrovlnnej rúry v domácnosti je naozaj všestranné. Môžete ju dokonca využiť na vyčistenie špongie na riad, na zmäknutie čipsov, ale tiež na obnovenie čerstvosti chleba. Ten stačí zabaliť do vlhkej utierky a vložiť viackrát po sebe na desať sekúnd do mikrovlnky. Chlieb tak bude opäť chrumkavý ako čerstvý.
Neprehliadni: V čom spať počas noci a vyspať sa do ružova? Na toto rýchlo zabudni!