Jednoduchá cesnaková pomazánka na chlebík i jednohubky

Viete, prečo sú akékoľvek nátierky také obľúbené? Ich príprava zväčša nie je náročná a môžete si ich pokojne natrieť na chlebík alebo pridať na jednohubky, ktoré potešia každého hosťa. U nás je osvedčená mrkvová nátierka, ktorá nemá žiadnu konkurenciu. Osvedčená je aj tuniakova nátierka s vajíčkom alebo cibuľová nátierka, ktorá však nemusí zaujať každého. Dnes si však spolu pripravíme cesnakovú nátierku.

Aj v tomto prípade platí, že cesnak je výraznou ingredienciou, ktorá nemusí osloviť každého. Ba niektorí majú k cesnaku odpor, preto im ani nátierka nemusí chutiť. No môžete sa vyhrať a aj túto nátierku spraviť lahodnejšou. Ak cesnak nemusíte, tak ho pridajte menej – len na akési doladenie chute. Ak ho zbožňujete, tak určite ním nešetrite – pozor však, aby ste ho nepridali do nátierky priveľa a nátierka nebola skôr horká než lahodná.

cesnaková nátierka

Zdroj: Shutterstock®

Na cesnakovú pomazánku potrebujeme:

  • 50 g zmäknutého masla
  • 200 g taveného syra
  • 100 ml kyslej smotany
  • cca 3 strúčiky cesnaku (môžete však pridať aj viac)
  • 100 g tvrdého syra vhodného na strúhanie
  • korenie podľa vlastného výberu

Do nádoby si dáme zmäknuté maslo, ku ktorému pridáme tavený syr a poriadne spolu vymiešame. Až sa syr s maslom spojí, pridáme kyslú smotanu a pretlačené strúčiky cesnaku. V prípade, že máte radi výraznejšiu cesnakovú chuť a arómu, tak môžete pokojne pridať aj viac strúčikov cesnaku. A naopak, ak nemáte radi výraznú cesnakovú chuť, tak ho pridajte menej. Na záver pridajte najemno nastrúhaný syr a všetko dobre premiešajte.

Aby cesnaková nátierka mala lepšiu chuť, tak ju nezabudnite osoliť a okoreniť. Robte to však až na záver, aby nátierka nebola príliš slaná. Neváhajte do nej pridať aj pár kvapiek citrónovej šťavy, chilli korenie alebo mletú červenú papriku, ktorá nátierke dodá červený nádych a zaujímavú chuť.

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Katarína Konečná

Katarína Konečná

25.11.2021 11:29

mám nízky tlak, moc cesnaku mi nerobí dobre, ale manžel má také rád, vyskúšam

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

26.11.2021 11:53

Dobrý námet, použijem ho na jednohubky.

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

26.11.2021 12:04

Ja mám velmi rada cesnakové.

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

02.12.2021 21:22

Cesnakové pomazánky milujem, ale žiaľ, už v malom množstve mi spôsobujú prenikavú bolesť hlavy. Takže som sa ich musela vzdať :/

Vaše meno:

Libuše Šumná

Libuše Šumná

04.12.2021 06:27

česnekovky jsou výborné

Vaše meno:

Mária Michalíková

Mária Michalíková

06.12.2021 20:44

super, vyskušam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.