Ak máte radi zemiakové lupienky, tento recept vás určite poteší. Pripravte si doma túto obľúbenú slanú maškrtu, ktorej sa poteší každá návšteva.
Domáce lupienky ako aj niekoľko ďalších chutných receptov je z kuchárskej knihy Značkové dobroty, ktorá ponúka inšpirácie na lacnejšie verzie klasických sladkostí a slaných dobrôt z obchodov.
Ingrediencie:
- 1 kg zemiakov
- 1 viazanička petržlenovej vňate
- 1 viazanička pažítky
- 1 dcl olivového oleja
- soľ
Recenziu na knihu, z ktorej recept pochádza, si môžete prečitať tu: Kuchárska kniha Značkové dobroty (recenzia)
Odporúčame prečítať: Zdravý recept: Svieža cviklová šťava
Príprava:
Ošúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky a rozložíme ich na mriežku na pečenie. Petržlenovú vňať a pažítku najemno nasekáme a primiešame do oleja.
Takto ochuteným olejom natrieme plátky zemiakov. (Môžeme aj zemiaky, ochutený olej a korenie nasypať do vrecka na pečenie, ktorým trasieme dovtedy, kým sa jednotlivé ingrediencie dôkladne nepremiešajú.)
Zemiaky na mriežke osolíme, vložíme do rúry vyhriatej na 100 stupňov celzia a necháme ich sušiť asi 30 minút.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Toskánske hranolčeky podľa Nigelly
Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová