Recept: Domáce zemiakové lupienky

Ak máte radi zemiakové lupienky, tento recept vás určite poteší. Pripravte si doma túto obľúbenú slanú maškrtu, ktorej sa poteší každá návšteva.

 

Domáce lupienky ako aj niekoľko ďalších chutných receptov je z kuchárskej knihy Značkové dobroty, ktorá ponúka inšpirácie na lacnejšie verzie klasických sladkostí a slaných dobrôt z obchodov. 

 

 

 

Ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 viazanička petržlenovej vňate
  • 1 viazanička pažítky
  • 1 dcl olivového oleja
  • soľ

 

Recenziu na knihu, z ktorej recept pochádza, si môžete prečitať tu: Kuchárska kniha Značkové dobroty (recenzia)

Recept: Domáce zemiakové lupienky

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Zdravý recept: Svieža cviklová šťava

Recept: Domáce zemiakové lupienky

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Ošúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky a rozložíme ich na mriežku na pečenie. Petržlenovú vňať a pažítku najemno nasekáme a primiešame do oleja. 

 

Takto ochuteným olejom natrieme plátky zemiakov. (Môžeme aj zemiaky, ochutený olej a korenie nasypať do vrecka na pečenie, ktorým trasieme dovtedy, kým sa jednotlivé ingrediencie dôkladne nepremiešajú.)

 

Zemiaky na mriežke osolíme, vložíme do rúry vyhriatej na 100 stupňov celzia a necháme ich sušiť asi 30 minút. 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Toskánske hranolčeky podľa Nigelly

Recept: Domáce zemiakové lupienky

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom

Recept: Domáce zemiakové lupienky

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
20 komentárov
Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

02.05.2017 13:30

robievam len bez petrzlsnovej vnate..... super napad ... mame radi vnatku

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

05.05.2017 10:49

výborné k pivku či vínku a určite zdravšia a chutnejšia verzia klasických chipsov...

Vaše meno:

Alica Mareková

Alica Mareková

07.05.2017 20:16

Vyzera to zaujimavo.

Vaše meno:

Lucia Belková

Lucia Belková

07.05.2017 23:35

Keď sme boli deti, tak sme jedávali len domáce :)

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

08.05.2017 02:25

Jedno z veľkých pokušení :)

Vaše meno:

Daniela Revayová

Daniela Revayová

08.05.2017 13:25

Mnam, toto vyzera super, vyskusame :-)

Vaše meno:

Martina Putoráková

Martina Putoráková

09.05.2017 12:37

Aj ja robievam, uzasna chut :)

Vaše meno:

Jarka Kontrová

Jarka Kontrová

09.05.2017 16:55

mnam mnam..robievame :-)

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

09.05.2017 17:31

Určite veľmi chutné

Vaše meno:

Stanislava

Stanislava

10.05.2017 19:55

Mňam

Vaše meno:

Natália Homolová

Natália Homolová

15.05.2017 19:57

Taketo robievame vecer k filmu super :) a hlavne zdrave

Vaše meno:

Blažena Sádovská

Blažena Sádovská

15.05.2017 20:46

Ja som už robila, podobné, boli super, chutné:))

Vaše meno:

Ludmila

Ludmila

17.05.2017 13:35

tak takto som ich ešte nerobila, určite vyskúšam, vňate mám veľmi rada a zemiaky + vňať, vynikajúca kombinácia

Vaše meno:

Janka

Janka

18.05.2017 09:06

skvelá pochúťka

Vaše meno:

Zuzana Kyseľová

Zuzana Kyseľová

18.05.2017 15:12

Toto určite vyskúšam ! Mňam !!! Len neviem či sa mi ich podarí nakrájať tak natenko ...

Vaše meno:

Jana Uhrová

Jana Uhrová

22.05.2017 17:49

táto domáca verzia chipsov vyzerá veľmi lákavo

Vaše meno:

Monika Filípková

Monika Filípková

25.05.2017 15:43

Mňam, hneď by som si dala!

Vaše meno:

Peter Maňák

Peter Maňák

24.07.2017 03:45

Robíme ich často, len bez petržlenu a pžítky, obyčajné solené.

Vaše meno:

Marta Hollá

Marta Hollá

19.12.2017 10:05

mňaaaaaaaaam som skúsila a naozaj zachutilo

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

26.09.2018 19:23

Máme ich radi robím ich roky no vo fritovacom hrnci

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE