Máte radi experimentovanie v kuchyni? Spojenie sladkej a slanej chuti medzi také veci určite patrí.
Osviežujúce kanapky s broskyňou sú skvelým tipom na zaujímavé predjedlo alebo olovrant. Sladké ovocie so slaninkou vytvárajú nezvyčajnú, ale veľmi voňavú a chutnú kombináciu surovín.
Ingrediencie:
- 100 g Bacon Mecom
- 2 zrelé broskyne
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica balzamikového octu
- lístky čerstvej bazalky
- hrsť orechov
Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky
Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky
Príprava:
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Broskyne pokrájame na mesiačiky, na každý kúsok položíme lístok čerstvej bazalky a obalíme slaninkou.
Potom obalené broskyne poukladáme na plech na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry na 10 – 15 minút. Po upečení pokvapkáme balzamikovým octom, posypeme pomletými orechami a podávame.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka
Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová