Taliani milujú jednoduché jedlá, ktoré dokážu pripraviť z niekoľkých ingrediencií. Aj preto je výber kvalitných surovín veľmi dôležitý a zohráva v talianskej kuchyni podstatnú úlohu. Tak je to aj v prípade talianskej frittaty, podobnej našej vajíčkovej omelete, ktorá nechá vyniknúť chuť domácich vajec a pravého talianskeho syra. Príprava je tradične veľmi jednoduchá a nezaberie vám viac ako 30 minút.
Ingrediencie:
- 6 ks teľacích párkov Mecom
- 8 vajec
- 1 paradajka
- 2 jarné cibuľky
- 125 g syra Mozzarela
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- lístky čerstvej bazalky
- soľ
- mleté čierne korenie
Odporúčame prečítať: Kuchárska kniha La veganista (recenzia)
Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka
Príprava:
Na panvici (ktorú môžeme neskôr vložiť do rúry) rozohrejeme olivový olej a pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a na kúsky nakrájané teľacie párky. Pár minút pražíme, potom rovnomerne opečené suroviny rozmiestnime na panvici a nalejeme rozmiešané vajíčka.
Potom už nemiešame, na miernom ohni zohrievame, pokiaľ bude fritttata zospodu jemne upečená. Pridáme plátky syra Mozzarella, paradajky, lístky čerstvej bazalky a dochutíme soľou a korením. Panvicu vložíme do vopred vyhriatej rúry a pri 180 stupňoch pečieme približne 20 minút. Pred podávaním môžeme vrch posypať čerstvými bylinkami alebo obľúbeným syrom.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Hot-dog na paličke
Odporúčame prečítať: Kakaovo-mandľová torta
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová