Recept: Vajíčková frittata s talianskym syrom

Taliani milujú jednoduché jedlá, ktoré dokážu pripraviť z niekoľkých ingrediencií. Aj preto je výber kvalitných surovín veľmi dôležitý a zohráva v talianskej kuchyni podstatnú úlohu. Tak je to aj v prípade talianskej frittaty, podobnej našej vajíčkovej omelete, ktorá nechá vyniknúť chuť domácich vajec a pravého talianskeho syra. Príprava je tradične veľmi jednoduchá a nezaberie vám viac ako 30 minút.

 

 Ingrediencie:

 

  • 6 ks teľacích párkov Mecom
  • 8 vajec
  • 1 paradajka
  • 2 jarné cibuľky
  • 125 g syra Mozzarela
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • lístky čerstvej bazalky
  • soľ
  • mleté čierne korenie

 

Odporúčame prečítať: Kuchárska kniha La veganista (recenzia)

Vajíčková frittata s talianskym syrom

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka

Vajíčková frittata s talianskym syrom

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Na panvici (ktorú môžeme neskôr vložiť do rúry) rozohrejeme olivový olej a pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a na kúsky nakrájané teľacie párky. Pár minút pražíme, potom rovnomerne opečené suroviny rozmiestnime na panvici a nalejeme rozmiešané vajíčka.

 

Potom už nemiešame, na miernom ohni zohrievame, pokiaľ bude fritttata zospodu jemne upečená. Pridáme plátky syra Mozzarella, paradajky, lístky čerstvej bazalky a dochutíme soľou a korením. Panvicu vložíme do vopred vyhriatej rúry a pri 180 stupňoch pečieme približne 20 minút. Pred podávaním môžeme vrch posypať čerstvými bylinkami alebo obľúbeným syrom.
 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Hot-dog na paličke

Vajíčková frittata s talianskym syrom

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Kakaovo-mandľová torta

Vajíčková frittata s talianskym syrom

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

11 komentárov

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

06.09.2016 09:50

Vypadá to dobre

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

06.09.2016 17:44

Dobrý a hlavne ľahký recept.

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

06.09.2016 20:08

Robievam chutné a raz dva hotové

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

07.09.2016 21:31

takéto recepty máme radi

Vaše meno:

Jana Vaszily

Jana Vaszily

21.09.2016 20:33

NO JA TO ROBIM CASTO NA VECERU JE TO MNAMKA..........

Vaše meno:

Lenka Lapuniková

Lenka Lapuniková

04.10.2016 11:51

Tak toto vyskúšam.

Vaše meno:

Bria Tóthová

Bria Tóthová

03.12.2016 18:06

niečo podobné robievame doma. je to skvelé :)

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

21.12.2016 11:30

Vyzerá neodolateľne :)

Vaše meno:

Ján

Ján

28.12.2016 01:36

oskusame

Vaše meno:

Ján

Ján

28.12.2016 01:37

výborné

Vaše meno:

Ján

Ján

28.12.2016 01:38

zasýti

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.