Sú rýchle na prípravu, chutné a pripomínajú nám naše detstvo – naše milované hotdogy. Nie vždy však musí hotdog pozostávať iba z párku, horčice či kečupu. Práve naopak, aj hotdogy môžu byť skutočnou delikatesou.
Dnes vám prinášame Alpský hotdog, ktorý si vychutnáte aj vďaka syru ricotta v kombinácii s čerstvým pečivom a úžasnou klobáskou. Veď napokon, vyskúšajte sami. ;)
Odporúčame prečítať: Tortilla plnená špenátom a slaninkou
Potrebujeme:
- 4 ks Alpskej klobásy Mecom
- 1 – 2 plátky slaniny Bacon Mecom
- 1 veľká bageta
- 1 červená paprika
- 8 plátkov baklažánu
- 4 PL syru ricotta
- Soľ, korenie
- Pažítka
- Olivový olej
Postup
Bacon Mecom upečieme na grile a necháme vychladnúť. Následne posekáme a zmiešame so syrom ricotta, dochutíme soľou a korením. Nakrájaný baklažán nasolíme, necháme odstáť cca 15 minút a následne ugrilujeme spolu s paprikou. Takto ugrilovanú zeleninu pokvapkáme olivovým olejom. Papriku nasekáme na tatar, zmiešame s pažítkou a dochutíme. Následne ugrilujeme Alpskú klobásu. Na grile zohriatu bagetu natrieme slaninovou ricottou, naplníme ugrilovanou klobásou, grilovaným baklažánom a tatarom z papriky.
Odporúčame prečítať: Slaný koláč s pečenou šunkou a jarnou cibuľkou