Nakladačky od babičky: Zavárané uhorky, ktoré nemajú konkurenciu a sú ideálne ku všetkému

Niekomu sa môže zdať, že zaváranie uhoriek je tou najhoršou a najnáročnejšou činnosťou, no v skutočnosti to tak nie je. Už od detstva som vždy pomáhala mamine a tak som rýchlo pochopila, že zaváranie uhoriek ani nie je také náročné, ako zdĺhavé. Náš recept, ktorý máme ešte od babičky a koluje u nás v rodine, si síce vyžaduje mnoho krokov, ale výsledok fakt stojí za to.

Kyslé uhorky sú totižto vďačné, pretože ich môžete použiť ako prílohu k rôznym pokrmom. Sú skvelé ku mäsu, dokonalo doladia chuť obložených chlebíkov, no sú aj takou tajnou prísadou v zemiakovom šaláte. Rozhodne sa oplatí mať aspoň jednu fľašu vždy po ruke.

Pozri aj: RECEPT: Nadýchané lievance bez kysnutia. Po týchto sa budeš olizovať!

recept na kyslé uhorky

Zdroj: Shutterstock®

Budete potrebovať:

  • uhorky nakladačky
  • mrkvu
  • cibuľu
  • čierne korenie
  • nové korenie
  • bobkový list
  • kôpor
  • sacharín
  • soľ
  • ocot
  • vodu

Začneme tým, že si umyjeme a očistíme uhorky. Očistíme v tomto prípade neznamená, že ošúpeme, ale zbavíme ich pichliačov a v prípade, že sú trochu nahnité, tak ich dáme nabok. Nahnité uhorky sa nenakladajú, pretože by sa mohla pokaziť celá fľaša.

Okrem toho, že si umyjeme uhorky, tak si umyjeme aj zaváraninové fľaše, do ktorých budeme uhorky nakladať. Na dno každej fľaše dáme približne 3 kolieska očistenej mrkvy, koliesko cibule, 3 ks čierneho korenia, 3 ks nového korenia, 1 bobkový list a trošku kôpru. Následne naložíme uhorky a pridáme 3ks sacharínu, lyžičku soli a 0,5 dcl octu. Uhorky zalejeme studenou vodou po okraj a fľaše uzavrieme viečkom.

Nezabúdame uhorky sterilizovať. Dáme ich do hrnca, zalejeme vodou a privedieme k varu. Následne sterilizujeme 20 minút a uhorky odstavíme. Necháme vychladnúť a následne aspoň 1 mesiac odležať.

Zaujme ťa: TOP RECEPT: Šťavnatá plnená cuketa, na ktorej si pochutí každý!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

9 komentárov

Mária Chromíková

Mária Chromíková

02.09.2020 11:17

Uhorky nakladáme s rôznymi nálevmi (len z našej záhradky).

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

02.09.2020 14:36

spomienka na detstvo, keď som pomáhala mame

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

02.09.2020 18:15

už je po uhorkovej sezóne, uhorky sú už na polici v pivnici

Vaše meno:

Veronika Marejková

Veronika Marejková

02.09.2020 21:16

Mňam kyslé uhorky :)

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

03.09.2020 07:55

mám podobný recept na zaváranie uhoriek, iba miesto sacharínu dávam cukor

Vaše meno:

Ján Komada

Ján Komada

03.09.2020 14:26

uhorky nakladáme doma mám podobný nálev

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

04.09.2020 07:15

Pripravujem vlastným spôsobom, no v budúcnosti možno vyskúšam; vďaka!

Vaše meno:

Mária Reibergerová

Mária Reibergerová

04.09.2020 17:00

rada vyskúšam aj iné nálevy ako ten, ktorý mám od maminky

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

04.09.2020 23:42

Uhorky sa u nás vždy zavárali.Domáce je domáce :-) Len miesto sacharínu dávame cukor.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.