Svieže, exotické a s chuťou ovocia – predstavujeme vám miešané cocktaily Venice malina a mango so šumivým vínom Mionetto Prosecco, ktoré sú inšpirované temperamentným Talianskom.
Ich príprava je jednoduchá, a tak si už za pár minút môžete navodiť atmosféru Benátok aj u vás doma.
Venice malina
Čerstvý malinový džús v kombinácii s vychladeným sektom vytvára špecifickú chuť natrhaných malín z vlastnej záhrady. Cocktail sa hodí na príjemný večer vo dvojici, ale tiež na veľkú letnú párty pri vode. Namiešanými ingredienciami osvieži a zároveň vytvorí atmosféru, ako na benátskom karnevale.
Odporúčame tiež: Dámske jazdy sú symbolom nezávislosti, slobody a luxusu
Ingrediencie:
- 1dcl Mionetto Prosecco
- 1dcl Rauch Malina-broskyňa
- Ľad v kockách
- Limetka dekorácia
Postup:
Do pohára pridáme 2-3 kocky ľadu, ktoré zalejeme 1dcl malinovo-broskyňového džúsu Rauch.
Vmiešame rovnaké množstvo šumivého vína Mionetto Prosecco a na záver pohár dozdobíme plátkom nakrojenej limetky.
Odporúčame tiež: Aké drinky namiešali víťazi 16. ročníka súťaže Hubert Cup?
Venice mango
Tento cocktail je ideálnym spoločníkom na horúce letné dni. Vôňa zrelého manga navodí pocit, ako by ste práve ležali pod slnečníkom na piesočnatej pláži v Taliansku. Po poslednom dúšku z nápoja jemne cítiť citrónovú trávu, ktorú sprevádza ľahký medový tón.
Ingrediencie:
- 1dcl Mionetto Prosecco
- 1dcl Rauch Mango
- Ľad v kockách
- Limetka dekorácia
Postup:
1. Niekoľko ľadových kociek, mangový džús Rauch a šumivé víno Mionetto Prosecco premiešame v širšom podávacom pohári.
2. Servírujeme ihneď, kým sa ľad neroztopí.
3. Ako dekoráciu umiestnime na okraj pohára plátok limetky.
Odporúčame tiež: Pripravte pre svoju polovičku večer plný lásky
Mionetto Prosecco
Šumivé víno, ktoré sa vyrába v Talianskej vinárskej oblasti Treviso je suché (brut). Vyrába sa podľa tradičnej receptúry (sekundárnou fermentáciou) z odrody zvanej Glera. Má vyzretú vôňu s nádychom limetky a citrónovej trávy s ľahkým medovým tónom v pozadí. V chuti je veľmi plné až robustné s jemnými elegantnými bublinkami.
Viac informácií nájdete na: